Prekrasna plaža in turkizno morje: visoka inflacija tega kraja ni dosegla

Potovanja 12. Jul 202310:29 2 komentarja
Hanioti, Grčija, plaža, Halkidika
Hanioti/YOUTUBE (zajem zaslona)

Medtem ko mnogi tarnajo nad cenami na letovanju, obstaja prekrasna plaža, kjer so cene presenetljivo nizke.

Medtem ko je inflacija prizadela vse kotičke našega planeta in seveda naše najljubše poletne destinacije, se za plaže v grškem mestu Hanioti (tudi Haniotis) zdi, da je čas tam obstal, piše srbski portal Telegraf.

Hanioti, na polotoku Kasandra na Halkidiki, le 130 kilometrov oddaljen od Soluna, je sicer ena izmed najbolj priljubljenih poletnih destinacij za turiste iz Srbije. Cene hrane in pijače v tem severno grškem mestecu so po pisanju portala celo nižje kot v Srbiji, težko pa jih je primerjati tudi z ostalimi cenami v Grčiji. “Na hotelskih plažah se lahko kopate, za set ležalnikov pa boste plačali 10 do 12 evrov. Jeste in pijete lahko dobro, kvalitetno in cenovno ugodno, tudi na plažo si lahko kaj odnesete,” je v Facebook skupini Grčka info zapisal njen član.

Priljubljena frape in ledena kava tako staneta le 1,50 evra, prav toliko pa tudi espresso, ledeni čaja ali gazirana pijača. Nekaj dražji je kapučino – 1,70 evra, najdražja med kavnimi napitki pa sta hladni espresso in kapučino, ki staneta dva evra. Po podatkih, ki jih navaja Telegraf, je v Haniotiju moč dobiti malo pivo za 1,80 evra, veliko pa za 2,50, medtem ko je za plastenko vode treba odšteti 50 centov.

Tudi hrana je relativno poceni. Sendvič stane 2,50 evra, košček pice in krof 1,70 evra, hot dog pa 1,50 evra, še piše srbski portal. Tudi priljubljeni grški giros lahko dobite že za 2,50 evra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje