Moški v bližini Zagreba ustrelil svojo ženo in mater, nato sodil še sebi

Črna kronika 29. Dec 202311:22 > 18:57
Umor v Veliki Gorici
Željko Lukunić/PIXSELL/Bobo

Moški v Veliki Gorici v bližini hrvaške prestolnice naj bi ustrelil ženo in mater, ko so ga na domu obkrožili policisti in pripadniki specialne enote, so ga našli mrtvega. Za orožje, s katerim je izvršil oba zločina, ni imel dovoljenja, celotno dogajanje pa se je odvilo v eni uri.

Danes okoli 10. ure zjutraj je v cvetličarni v Veliki Gorici v bližini Zagreba moški s puško ubil svojo ženo in nato pobegnil, poroča dnevnik.hr. Zabarikadiral se je v svojo hišo, kjer so ga okoli 11.20 policisti izsledili. Moški si je po poročanju hrvaških medijev sodil sam. Policija je v hiši poleg njegovega našla še truplo njegove matere.

Zagrebška policija je sprva sporočila, da so v hiši osumljenca okoli 11.20 našli truplo starejše članice družine in moškega, najverjetneje tudi povzročitelja kaznivega dejanja uboja in samomora. Popoldne pa so iz zagrebške policijske uprave posredovali nekaj dodatnih informacij, a niso pojasnili, v kakšnem razmerju so bili moški in njegovi žrtvi.

Po besedah tiskovne predstavnice zagrebške policije Marije Goatti so prijavo suma o kaznivem dejanju uboja prejeli nekaj po 10. uri. “Ob prihodu smo na žalost potrdili ta sum. Zelo hitro smo našli moškega, za katerega smo sumili, da je izvršil uboj. Objekt smo postavili pod nadzor, a so se po vstopu v ta prostor uresničili naši sumi. Potrdili smo, da je izvršil še en uboj in da si je vzel življenje,” je po poročanju portala hrvaške javne radiotelevizije HRT dejala Goatti.

Izpostavila je še, da je storilec oba zločina izvršil z orožjem, ki ga je posedoval nezakonito. Potrdila je tudi prvotne navedbe medijev, da policija družine v preteklosti ni obravnavala, prav tako tudi ne center za socialno delo.