Preplah v Parizu: na iranski konzulat vkorakal moški, ki naj bi imel eksploziv

Svet 19. Apr 202416:51 0 komentarjev
Pariz, iranski konzulat
Foto. PROFIMEDIA

V Parizu naj bi moški z ročno bombo oziroma eksplozivnim jopičem vstopil v iranski konzulat. Policija je konzulat obkolila in pridržala osumljenca. V preiskavi konzulata eksplozivnega sredstva niso našli.

Policija je danes obkolila iranski konzulat v Parizu, potem ko naj bi vanj vstopil moški, opremljen z eksplozivnim sredstvom, je danes za francosko tiskovno agencijo AFP povedal neimenovan varnostni vir. Kmalu zatem je policija sporočila, da so v povezavi z grožnjo pridržali osumljenca. Eksplozivnega sredstva niso našli.

Po navedbah policije so moškega pridržali in zaslišali po tem, ko je ta zapustil konzulat. Pripadniki elitne policijske enote BRI so medtem preiskali prostore konzulata, pri čemer eksplozivnega sredstva niso našli, je po navedbah AFP sporočilo tožilstvo.

Po poročanju francoskih medijev je očividec opazil sumljivega moškega, ki naj bi z eksplozivnim sredstvom vstopil v iranski konzulat v 16. okrožju francoske prestolnice. Pri sebi naj bi imel ročno bombo oziroma eksplozivni jopič. Policija je poslopje obkolila in zavarovala območje okoli njega.

Zaradi dogodka je bil začasno ustavljen promet na dveh linijah podzemne železnice, ki vozita v bližini konzulata, je na omrežju X sporočilo pariško prometno podjetje RATP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!