Presenetljiv odziv pokojne kraljice Elizabete II. na grožnjo z atentatom

Magazin 28. Nov 202213:44 0 komentarjev
Kraljica Elizabeta II.
PROFIMEDIA

Pokojna kraljica Elizabeta II. je vseskozi imela iskriv smisel za humor. Na svoj način se je posmehnila tudi grožnji mladeniča, ki je na božični dan grozil z atentatom nanjo.

Kraljica Elizabeta II., ki je umrla septembra letos, je vseskozi navduševala z iskrivim smislom za humor. Na svoj način se je odzvala tudi na grožnjo, ko je mladenič s samostrelom grozil z atentatom nanjo, piše Gyles Brandreth v novi kraljičini biografiji.

Pisec v knjigi razkriva, da se je kraljica po dramatičnem incidentu s samostrelom na lanski božični dan hitro začela šaliti na to temo. Ko so ji povedali, da je zamaskirani vsiljivec, oborožen s samostrelom, poskušal vstopiti v grad Windsor, se je njena visokost odzvala z besedami: “Ja, to bi pa gotovo pokvarilo božič, kajne?”

Spomnimo, da se je incident zgodil na božični dan lani, ko je 19-letnik skušal vdreti na grad Windsor, kjer je takrat bivala kraljeva družina. Na videoposnetku, ki ga je pridobil časnik The Sun, je mogoče videti zamaskiranega moškega s kapuco, ki v rokah drži samostrel. Pri tem nagovarja kamero in grozi, da bo poskusil ubiti kraljico. Dodal je, da gre za maščevanje za pokol, ki so ga leta 1919 zagrešile britanske sile proti protestnikom v Indiji.

19-letnega osumljenca so ustavili takoj, ko je zašel na območje gradu, ter ga aretirali zaradi suma vdora ali posega v zaščiteno območje in posedovanja orožja. Kasneje je policija sporočila, da so ga poslali v psihiatrično oskrbo. V gradu so bili v tistem času kraljica Elizabeta II. ter nekateri drugi člani kraljeve družine, med njimi princa Charles in Edward z ženama. Moški ni vstopil v nobeno od poslopij.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!