Požar pri Šibeniku pod nadzorom, a še ni pogašen

Svet 02. Avg 202214:44 > 03. Avg 2022 07:04 0 komentarjev

Malo pred 12. uro so v okolici Šibenika v kratkem času izbruhnili trije požari, dva ob avtocesti nad Srimom in Vodicami ter pri šibeniški Dubravi. Požare so po nekaj urah gasilci spravili pod nadzor. Okoli petih popoldan se je razplamtel požar na otoku Brač, tudi tega so gasilci po nekaj urah ukrotili.

V okolici Šibenika so malo pred 12. uro izbruhnili trije požari. Eden je izbruhnil pri šibeniški Dubravi, kjer je zagorel borov gozd in nizko rastlinje, vendar je ta že pod nadzorom.

Pri Vodicah je zagorelo na dveh mestih ob Jadranski magistrali. Požara sta se združila v en velik požar, poroča N1 Hrvaška. Okoli 18. ure je šibeniški podžupan, ki je tudi vodja štaba civilne zaščite, Danijel Mileta za N1 Hrvaška dejal, da je tudi požar na območju Srima pod nazorom. “A ogenj še ni pogašen. Gasilci bodo imeli ponoči veliko nalogo obdržati požare pod nadzorom in kot pravijo, jim bo to uspelo. Pomembno je, da to, kar je zdaj pod nadzorom, tako tudi ostane,” je dejal Mileta in ob tem ocenil, da je za večino požarov, ki izbruhnejo v sušnih razmerah, kriv človek.

Gasilski poveljnik Slavko Tucaković je za HRT dejal, da gre za očitno podtaknjene požare. “Glede na to, da je gorelo na dveh mestih, ki sta drug od drugega oddaljena približno 50 metrov,” je strnil in dodal, da je v teku policijska preiskava. Ponovno je ljudi pozval k previdnosti z ognjem. “Vsak, ki opazi, da se kdo igra z ognjem, naj to prijavi policiji ali gasilcem,” je še dejal Tucaković.

Zaradi požarov je nekaj ur bila zaprta obvoznica, ki pelje do znanega nočnega kluba Hacienda. Zaprta je nila tudi cesta med Vodicami in Šibenikom. “V 5 minutah je začelo goreti na treh mestih,” so razmere na terenu opisali gasilci. Okoli 16.30 se je ognjena stihija zaradi močne burje pomaknila proti Jadriji, predelu Šibenika. V Dubravi je bil ogenj od prvih objektov oddaljen 150 metrov, a jim je požar uspelo lokalizirati. Na terenu je bilo približno sto gasilcev in 50 gasilskih vozil.

Požar pri Dubravi

Gorelo tudi na Braču

Po poročanju hrvaških medijev je okoli pete ure popoldan zagorelo na otoku Brač, gorelo med mestom Bol in vasjo Murvica. Na terenu so bile vse razpoložljive gasilske enote, ki so ogenj po nekaj urah ukrotile, pri gašenju jim je pomagal tudi helikopter.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!