Pri Trumpu našli še nekaj zaupnih dokumentov

Svet 08. Dec 202214:48 0 komentarjev
Dom Mar-a-Lago
Marco Bello/REUTERS

V skladišču v West Palm Beachu na Floridi so našli vsaj še dva dokumenta, označena kot tajna, potem ko so odvetniki nekdanjega predsednika Donalda Trumpa zunanjemu podjetju naročili, da poišče morebitne še preostale dokumente, ki jih je Trump odnesel iz Bele hiše. Zadeve so že posredovali FBI, poročajo ameriški mediji.

Časnik Washington Post poroča, da je dokumente odkrila zunanja ekipa, ki so jo odvetniki Donalda Trumpa najeli za preiskavo njegovih nepremičnin, potem ko je FBI avgusta med preiskavo posestva Mar a Lago našel približno 100 dokumentov z oznako tajno. Kaj točno so našli sedaj, ni znano.

Trump je po odhodu s položaja s seboj odnesel tajne dokumente, ki bi morali v Nacionalne arhive in jih je ta agencija nato terjala nazaj. Trump je vrnil le majhen del dokumentov, Nacionalni arhivi pa so ga prijavili pravosodnemu ministrstvu, ki je na Trumpovo posestvo nato po sodnem nalogu poslalo agente FBI.

Zadevo zdaj preiskuje posebni tožilec Jack Smith, ki ga je pred kratkim imenoval pravosodni minister ZDA Merrick Garland.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!