Prijeli mamilarskega kralja: izsledil ga je službeni pes

Svet 16. Jul 202210:43 1 komentar
Rafael Caro Quintero
FBI/REUTERS

Mehiška vojska je v petek v obsežni operaciji prijela zloglasnega mamilarskega kralja Rafaela Cara Quintera, ki je zaradi umora ameriškega agenta na seznamu najbolj iskanih zločincev FBI. Med operacijo se je zrušil vojaški helikopter, pri čemer je umrlo 14 vojakov na krovu, eden pa je huje poškodovan.

Rafael Caro Quintero se je pred roko pravice skrival pri mestu San Simon v zvezni državi Sinaloana blizu meje s severno zvezno državo Chihuahua.

Prijeli so ga v skupni operaciji mehiške mornarice in državnega tožilstva, po navedbah mornarice pa je 69-letnega ubežnika na z grmovjem poraslem območju izsledil službeni pes.

Mehiški predsednik Andres Manuel Lopez Obrador je danes potrdil, da je bil helikopter, ki se je zrušil, vključen v operacijo. Kaj točno se je zgodilo, pristojni še preiskujejo, do zrušenja pa je prišlo v obmorskem mestu Los Mochis ob koncu operacije, ko je bil Quintero že prijet.

Quintero je obtožen, da je leta 1985 brutalno mučil in umoril agenta ameriške agencije za boj proti trgovini z mamili (DEA).

Ameriški Zvezni preiskovalni urad (FBI) je za njim razpisal tiralico in nagrado v vrednosti 20 milijonov dolarjev. Zvezno odvetništvo je že sporočilo, da bo ameriška vlada od Mehike zahtevala njegovo takojšnjo izročitev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje