Pridržali očeta napadalca iz Mladenovca, pri njem našli kup orožja

Svet 10. Maj 202311:14 > 11:52 0 komentarjev
Srbska policija
PROFIMEDIA

V Srbiji so prijeli očeta 20-letnika, ki je prejšnji teden v okolici Mladenovca ubil osem ljudi, 12 pa jih je ranil. Zanj so odredili 48-urno pridržanje, osumljen pa je nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem.

Po poročanju N1 Beograd so prijeli očeta 20-letnika, ki je prejšnji teden v okolici Mladenovca ubil osem ljudi, 12 jih je ranil. Informacijo o pridržanju so potrdili na srbskem ministrstvu za notranje zadeve. Oče je osumljen nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, sodnik pa je zanj odredil 48-urno pridržanje.

Med preiskavo stanovanja in drugih prostorov v uporabi osumljenca je policija namreč našla in zasegla dve vojaški dovoljenji za karabinko in revolver, pištolo, revolver, več sto kosov streliva različnih kalibrov in tudi doma izdelano bombo.

Mladenič iz vasi Dubona, ki so ga aretirali po strelskem pohodu, je priznal zločin. Na predlog višjega tožilstva v Smederevu mu je bil prejšnji teden odrejen 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti pobega, da ne bi vplival na priče, da ne bi v kratkem času ponovil kaznivega dejanja ali vznemirjal javnosti.

Osumljen je kaznivih dejanj umora, nedovoljene proizvodnje, posedovanja, nošenja in trgovanja z orožjem in razstrelivi ter kaznivega dejanja ugrabitve, ker je taksista z orožjem prisilil, da ga odpelje v drugo občino. Po ocenah srbskih pravnikov mu zaradi teže zločina grozi dosmrtni zapor.

Spomnimo, mladenič, ki bo oktobra dopolnil 21 let, je v treh vaseh blizu Mladenovca v četrtek zvečer iz vozečega vozila začel streljati z avtomatsko puško ter ubil osem ljudi, tudi policista in njegovo sestro. Po pokolu je pobegnil, policija pa ga je v obsežni operaciji prijela blizu Kragujevca. Ta napad se je zgodil le dan po strelskem pohodu v beograjski osnovni šoli, v katerem je 13-letnik ubil devet ljudi, sedem pa jih je ranil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!