Prikupen spodrsljaj med neposrednim prenosom novozelandske premierke

Magazin 10. Nov 202120:16 > 21:21 0 komentarjev
Jacinda Ardern
Facebook/Jacinda Ardern

Novozelandsko premierko Jacindo Ardern je med pojasnjevanjem epidemioloških razmer v državi med neposrednim prenosom, ki ga je imela na svojem Facebooku, za trenutek hudomušno zmotila njena hčerka. "No, to pa je bil kar velik spodrsljaj," je nasmejano dejala Ardern in se gledalcem opravičila.

Da so tudi politiki in voditelji držav le ljudje, ki se ob delu od doma soočajo z enakimi vsakodnevnimi in življenjskimi situacijami kot vsi mi, je pokazal viralni posnetek novozelandske predsednice vlade. Premierko Jacindo Ardern je, ko je  med večernim neposrednim prenosom prek svoje Facebookove strani pojasnjevala spremembe covidnih ukrepov v državi, zmotila njena triletna hčerka Neve. Kot je slišati iz posnetka, je deklica klicala mamico, naj se ji pridruži. “Morala bi biti v postelji. Pojdi nazaj v posteljo in te pridem čez kakšen trenutek pogledat,” je Ardern prosila hčerko.

A deklica se ni dala motiti, saj jo je nato zanimalo, kje je njena babica. “Ja, babi te bo odnesla v posteljo. No, to pa je bil kar velik spodrsljaj, se vam ne zdi?” je zatem dejala Ardern, ki se je gledalcem hudomušno opravičila. “Mislila sem, da bom imela čas za Facebook live. Ali tudi drugim otroci večkrat pobegnejo iz postelje? Na srečo je z nama moja mati, ki bo priskočila na pomoč,” je ob tem dodala novozelandska premierka in potem vendarle nadaljevala s pojasnjevanjem covidnih ukrepov.

Sicer pa so ravno v ponedeljek v največjem mestu Nove Zelandije, 1,7-milijonskem Aucklandu, po 12 tednih sprostili nekatere ukrepe, ki so jih oblasti sprejele zaradi izbuha okužb s koronavirusom. Pristojni sicer pričakujejo, da bo Auckland 90-odstotno precepljenost dosegel predvidoma do konca meseca. Po besedah Ardern bo takrat sledilo nadaljnje sproščanje omejitev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!