Priljubljeno črnogorsko letovišče s kaznimi nad “gole turiste”

Svet 08. Maj 202316:37 2 komentarja
Budva
PROFIMEDIA

Hrvaškima mestoma Split in Dubrovnik, kjer je kazen za "gole turiste" že v veljavi, se bo sedaj pridružila tudi črnogorska Budva. Če se boste odslej samo izven kopališč sprehajali samo v kopalkah, vas lahko doleti kazen v višini 200 evrov.

Globa za sprehajanje v kopalkah po črnogorskem obmorskem letovišču Budva bo odslej znašala 200 evrov in bo veljala tako za turiste kot za domačine, je odločil tamkajšnji občinski svet. Samo v kopalkah se bodo ljudje od zdaj naprej lahko zadrževali le še na kopališčih, poroča črnogorski Primorski portal.

Občinski svet je konec aprila odločitev že objavil v uradnem listu. Za spoštovanje novega pravila bosta zadolženi občinska inšpekcija in policija, je ob tem pojasnil budvanski župan Miloš Tajić. Budva se je s tem pridružila hrvaškima mestoma Split in Dubrovnik, ki sta že uvedla kazen za “gole turiste”. Ta v Dubrovniku znaša 130, v Splitu pa 150 evrov. V drugem največjem mestu so šli pristojni sicer še korak dlje, saj bodo kazen napisali tudi vsem, ki jih na javnem mestu zalotijo med pitjem alkohola. Pa tudi gostincem, ki bodo v starem mestnem jedru turiste vabili v njihove lokale.

V preteklosti so se domačini namreč pritoževali, da je zaradi turistov vsa Budva postala ena velika plaža. Poležavali so na otroških igriščih, med hoteli postavljali ležalnike in pred kavarnami brisače. Z uveljavitvijo novih kazni tako upajo, da bodo poležavanje v kopalkah omejili zgolj na kopališča.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje