Princ Andrew zanika prijateljstvo z Epsteinovo pomočnico

Svet 27. Jan 202207:00 > 08:12 0 komentarjev
Princ Andrew , Giuffre in Maxwell
Na fotografiji je princ Andrew, ki objema Virginio Giuffre (prej Roberts), v ozadju pa stoji Ghislaine Maxwell. (Profimedia)

Britanski princ Andrew, ki se v ZDA spopada z obtožbami spolnega nadlegovanja, je zanikal navedbe, da naj bi bil dober prijatelj Ghislaine Maxwell, pomočnice milijarderja Jeffreyja Epsteina, ki je obsojena zaradi sodelovanja pri spolnih zlorabah mladoletnic.

V ZDA proti princu Andrewu poteka sodni postopek v okviru civilne tožbe Virginie Giuffre zaradi spolne zlorabe, pri čemer naj bi sodelovala tudi Epstein in Maxwell. Giuffre trdi, da jo je princ spolno zlorabil, ko je bila mladoletna. Princ obtožbe že ves čas zanika, zdaj pa je njegova ekipa odvetnikov pripravila še obsežen dokument, v katerem navajajo razloge, zakaj bi moralo sodišče zavrniti tožbo proti njemu. Med drugim sodišče opozarjajo na vprašanje privolitve v spolni odnos, poroča BBC.

V dokumentu sicer priznavajo, da je princ Andrew spoznal Epsteina okrog leta 1999, a zanikajo obtožbe, da je sodeloval v zlorabah.

Kar zadeva fotografijo, na kateri princ objema Giuffre, Maxwell pa stoji v ozadju, so prinčevi odvetniki navedli, da nimajo dovolj dokazov, da bi lahko potrdili njeno verodostojnost.

Dokument tudi zanika navedbe, da naj bi bila princ in Maxwell dobra prijatelja.

Njegov odvetnik je v dopisu sodniku navedel, da princ Andrew zahteva sojenje pred poroto, kar je ameriška odvetnica Lisa Bloom, ki zastopa več domnevnih žrtev pedofila Epsteina, označila za promocijsko potezo, saj naj bi tudi Giuffre že zaprosila za sojenje pred poroto.

Princ Andrew je ta mesec ostal brez častnih vojaških položajev, prav tako naj ne bi več uporabljal naziva njegova kraljeva visokost.

Newyorška porota je nekdanjo pomočnico milijarderja Jeffreyja Epsteina Ghislaine Maxwell konec decembra spoznala za krivo petih od skupaj šestih točk obtožnice zaradi sodelovanja pri spolnih zlorabah mladoletnic. Grozi ji do 65 let zapora.

Epstein je začel v 90. letih prejšnjega stoletja spolno zlorabljati mladoletnice, nekatere stare 14 let, in štiri žrtve so bile priče na sojenju Ghislaine Maxwell. Epsteinu niso mogli soditi, ker se je po aretaciji leta 2019 obesil v newyorškem zaporu, in odvetniki Maxwell so skušali poroto prepričati, da se želi tožilstvo maščevati njej, ker ne more kaznovati Epsteina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!