Princ Harry prekinil molk in v intervjuju prvič spregovoril o kraljevi diagnozi

Magazin 16. Feb 202413:55 1 komentar
Princ Harry
Foto: PROFIMEDIA

Princ Harry je prvič javno spregovoril o diagnozi svojega očeta kralja Karla III. Minuli teden je namreč bolnega očeta na kratko obiskal, zdaj pa je v ekskluzivnem intervjuju za Good Morning America povedal, da je za obisk hvaležen, in izrazil prepričanje, da bolezen lahko poveže družine.

Princ Harry je prekinil molk in v intervjuju prvič javno spregovoril o kraljevi diagnozi. V pogovoru za Good Morning America je povedal, da je “hvaležen”, da je obiskal očeta kralja Karla III. Harry upa, da bo očetova diagnoza zacelila razdor v britanski kraljevi družini. “Rad imam svojo družino,” je povedal vojvoda Susseški.

Na vprašanje, ali je bilo kratko potovanje v domovino, zanj čustveno, je Harry odgovoril: “Poglejte, rad imam svojo družino. Že za to, da sem lahko sedel na letalo, obiskal očeta in z njim preživel nekaj časa, sem hvaležen.”

Princ se je strinjal s tem, da lahko bolezen družino poveže. “Vsekakor, v to sem prepričan,” je rekel in dodal: “Mislim, da lahko bolezen poveže družino.”

Po tem, ko so pri kralju Karlu odkrili raka, se je Harry na kratko vrnil v Združeno kraljestvo. Pripotoval je sam, brez žene Meghan Markle ter otrok Archija in Lilibet. Obisk je bil kratek: Harry je v Anglijo pripotoval le za en dan, bolnega očeta pa je obiskal za okoli pol ure. Po poročanju medijev naj bi bil razlog to, da Harry ni želel biti v istem prostoru kot njegova mačeha Camilla.

Britanska novinarka in prijateljica kraljice soproge Petronella Wyatt je namreč za časnik Telegraph zapisala: “Harry, kot sem slišala, ni želel biti v istem prostoru s Camillo, ko je s kraljem govoril o diagnozi raka.” Nobena skrivnost sicer ni, da imata vodja Susseški in Camilla težavno razmerje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje