V Bosni in Hercegovini bodo proizvajali avtomobilske dele za Teslo

Svet 20. Jan 202313:16 0 komentarjev
Tesla
Profimedia

V bosanskem podjetju za proizvodnjo avtomobilskih cevi Pass bodo proizvajali dele za Tesline električne avtomobile. Kot je dejal eden od lastnikov podjetja, Tesla v Bosno in Hercegovino prihaja zaradi vrhunske kakovosti, pa tudi poceni delovne sile.

Tovarna za proizvodnjo avtomobilskih cevi iz Bosne in Hercegovine Pass bo proizvajala dele za avtomobile ameriške družbe Tesla, poroča sarajevski portal Klix. Pogajanja s Teslo še potekajo, a je njen prihod v BiH skoraj stoodstoten, so sporočili iz podjetja Pass, kjer pričakujejo pozitivne učinke za Bijeljino, pa tudi celotno državo.

Razširitev proizvodnje in prihod družbe Tesla v Bijeljino na severovzhodu države, kjer stoji tovarna Pass, je potrdil Rado Maletić, ki je 15-odstotni lastnik tega podjetja.

Večinski lastniki so Nemci. “Nemci se še vedno pogajajo s Teslo, a je 99 odstotkov verjetno, da bodo pogajanja uspešna in bomo proizvajali večino delov za avtomobile Tesla,” je za Klix dejal Maletić. Pojasnil je, da bo Pass proizvajal vse dele za Teslo, ki so “pod havbo”.

Družba v lasti Elona Muska v BiH po njegovih besedah prihaja zaradi poceni delovne sile in vrhunske kakovosti. “Proizvodnjo so se odločili preseliti iz Amerike v Evropo tudi zato, da bi znižali davčne dajatve, ki jih morajo plačati na uvoz delov iz Amerike v Evropo,” je dodal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!