“Putin bo odgovarjal za grozodejstva, ki jih je storil Rusiji in moji družini”

Svet 16. Feb 202418:02 6 komentarjev
Julija Navalni
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS

Ob robu varnostne konference v Münchnu je spregovorila tudi žena opozicijskega voditelja Julija Navalni. Kot je med drugim dejala, bo moral Putin, če se informacija o smrti izkaže za resnično, odgovarjati za to in vsa ostala grozodejstva. Preko družbenega omrežja Facebook se je odzvala tudi mama Navalnega.

“Ruski predsednik Vladimir Putin bo moral odgovarjati za vsa grozodejstva, ki jih je storil Rusiji, moji družini in mojemu možu,” je danes ob robu varnostne konference v Münchnu izjavila žena preminulega ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, Julija Navalna. “Ta dan bo prišel zelo kmalu,” je zatrdila in dodala, da za zdaj še ne ve, ali je novica o smrti njenega moža resnična.

“Ne vem, ali naj verjamemo strašnim novicam, ki jih dobivamo izključno iz ruskih državnih virov,” je dejala in opozorila, da ne smemo verjeti Putinu in njegovi vladi, češ da vedno lažejo. Če se bodo novice izkazale za resnične, pa bo Putin moral odgovarjati za njegovo smrt, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa poudarila.

“Danes se moramo boriti proti temu grozljivemu režimu v Rusiji. Putina bi morali poklicati na odgovornost za vsa grozodejstva, ki so jih v zadnjih letih zagrešili v naši državi,” je še dodala. Navalna se je v Münchnu med drugim srečala z ameriškim državnim sekretarjem Antonyjem Blinknom, ki ji je izrekel sožalje in ponovil, da je Rusija odgovorna za smrt njenega moža, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Ob zadnjem obisku je bil zdrav in vesel”

Na družbenem omrežju se je odzvala tudi mama umrlega opozicijskega voditelja Ljudmila Navalni.

Zapisala je, da je sina v kazenski koloniji zadnjič obiskala 12. februarja. “Bil je živ, zdrav in srečen” je zapisala in dodala, da ne želi sprejemati nobenih sožalj, njen zapis povzema BBC.

Zadnja objava namenjena ženi

Navalni je iz zapora komuniciral preko svojih odvetnikov, ki jim je posredoval sporočila, za katera je želel, da pridejo v javnost. Njegova zadnja objava na Instagramu je bila objavljena 14. februarja. Na dan zaljubljencev ga je namenil svoji ženi Juliji Navalni. Ob njuni fotografiji je med drugim zapisal “Kljub temu da je med nama na tisoče kilometrov, čutim, kot da si ob meni vsako sekundo in vsak trenutek te ljubim bolj in bolj.”

zakonca navalni
Foto: Instagram/@navalny

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje