Razglašene najlepše plaže na svetu, med deseterico tudi tri evropske

Potovanja 01. Mar 202312:55 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Če še nimate ideje, kam na oddih to poletje, vam lahko pri tem pomaga najnovejša lestvica popotniškega portala TripAdvisor. Zbral je deset najlepših plaž za leto 2023, med deseterico so tudi tri evropske.

Popotniški portal TripAdvisor je objavil lestvico najlepših plaž na svetu po ocenah njihovih uporabnikov.

Pri sestavljanju seznama so sodelovali bralci in uporabniki popotniške strani, plaže pa so razvrščene glede na vtise in izkušnje popotnikov v letu 2022.

Na seznamu najbolj zaželenih so tudi plaže v Italiji, na Islandiji in Portugalskem.

Najlepše plaže po vrstnem redu:

Omenjeni portal vsako leto sestavi lestvice na podlagi ocen uporabnikov. Popotniki so tokrat za najlepšo plažo razglasili v letu 2023 Baía do Sancho, ki leži v arhipelagu Fernando de Noronha, okoli 350 kilometrov oddaljenemu otočju od celinske Brazilije. Obiskovalce navdušuje s kristalno čistim morjem, peskom in bujnim rastlinjem. Do nje je mogoče priti le po lestvi, ki je nameščena na strmi steni nad plažo, s čolnom ali majhnim letalom. Lani se je ta plaža uvrstila na sedmo mesto na seznamu, piše CNN.

PROFIMEDIA

Na drugem mestu je plaža Eagel. Gre za najširšo plažo na Arubi in slovi po belem pesku, ponuja pogled na karibski ocean.

Eagel beach, aruba
PROFIMEDIA

Na tretjem mestu je plaža Cable na zahodu Avstralije. Ime je dobila po kablu, ki je bil leta 1899 speljan med mestoma Broome in Java. Gre za ravno in široko plažo, nad katero se dvigajo nizki klifi rdeče barve.

PROFIMEDIA

Na četrtem mestu je Reynisfjara na Islandiji. Gre za plažo s črnim peskom in posebno stopničasto obliko klifa. Omenjena plaža je ob južni obali Islandije.

Reynisfjara Beach
PROFIMEDIA

Na petem mestu je karibska plaža Grace bay na otočju Turks in Caicos. Gre še za eno prostrano plažo z belim peskom, ki ponuja razgled na karibsko morje.

PROFIMEDIA

Na šestem mestu je Praia da Falésia v bližini mesta Olhos de Agua na Portugalskem. Zanjo so značilne rdeče pečine in velja za najlepšo plažo v pokrajini Agarve.

PROFIMEDIA

Uporabniki TripAdvisorja so na sedmo mesto uvrstili indijsko plažo Radhanger, gre za eno najbolj znanih plaž na otoku Havelock, ki je del Andamanskih otokov. Leta 2004 je bila izbrana za najlepšo plažo v Aziji in sedmo najlepšo na svetu po izboru revije Time.

PROFIMEDIA

Sledi ji Spiaggia dei Conigli, ki leži na južni obali otoka Lampedusa blizu Sicilije. Obala, po slovensko imenovana Zajčja plaža, se sicer redno uvršča med najlepše prostore za uživanje ob morju na svetu – navdušuje predvsem s plitvo, kristalno vodo in mehkim peskom.

Spiaggia Dei Conigli
PROFIMEDIA

Na deveto mesto so uporabniki uvrstili še eno karibsko plažo Varadero na Kubi. Plaža leži v provinci Matanzas na Kubi in velja za eno največjih letoviških območij na Karibih.

PROFIMEDIA

Na desetem mestu najlepših je uvrščena ameriška predstavnica, plaža Ka’anapali na Havajih. Letovišče se je razvilo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja in je kasneje postalo priljubljena turistična destinacija.

PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!