Rdeči alarm na Hrvaškem: zaprt paški most, trajekti ne vozijo

Svet 10. Jun 202208:25 > 11:12 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Hrvaški Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) je za petek razglasil rdeče opozorilo na območju Velebitskega kanala. Razlog je močna, ponekod nevihtna burja, katere najmočnejši sunki bodo dosegli hitrost od 75 do 130 kilometrov na uro. Paški most je trenutno zaprt, trajekti ne vozijo, avtocesti Sv. Rok–Zadar in Delnice–Reka pa sta odprti samo za osebna vozila.

Burja bo v petek povzročila preglavice tistim, ki se odpravljajo na počitnice na Hrvaško. Za zahod države je bilo zaradi močne burje izdanih več vremenskih opozoril.

Na območju Velebitskega kanala je DHMZ izdal rdeče opozorilo. Sunki burje bodo tam dosegli tudi 130 kilometrov na uro, ponekod bodo možna tudi neurja. Pot do nekaterih priljubljenih destinacij je zato nemogoča ali otežena, so zapisali na Twitterjevem profilu Avtokampi.si.

Paški most je zaprt za vsa vozila. Avtocesti Zagreb–Ploče med izvozom Sveti Rok in Posedarje ter Reka–Zagreb med izvozom Delnice in Kikovica sta odprti zgolj za osebna vozila, avtobusom in tovornim vozilom je vožnja začasno prepovedana. Jadranska magistrala med Bakrom in Senjem je zaprta za avtobuse in avtodome, sporoča Hrvaški avtoklub.

Na območju Kvarnerja in Malega Kvarnerja je razglašeno oranžno, za območje zahodne Istre ter severne, zahodne in južne Dalmacije pa rumeno opozorilo. Po trenutnih napovedih DHMZ bodo razmere v soboto podobne, zato lahko zapore cest pričakujemo tudi takrat.

V Sloveniji za konec tedna ni izdanih nobenih opozoril.

burja, hrvaška
DHMZ

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!