Rekordno število tatvin na Otoku: najbolj kradejo meso, alkohol in slaščice

Svet 24. Jun 202311:34 0 komentarjev
nakupovanje
PROFIMEDIA

V Združenem kraljestvu so po podatkih Združenja trgovin z mešanim blagom (ACS) lani zabeležili rekordno število tatvin v trgovinah z mešanim blagom, za kar so po navedbah ACS krive kriminalne združbe in kriza zaradi naraščajočih cen življenjskih potrebščin.

Organizacija ACS, ki združuje in zastopa 48.000 trgovin, je v četrtek v svojem poročilu navedla, da so v zadnjih 12 mesecih zabeležili več kot 1,1 milijona tatvin. Največkrat je bilo ukradeno blago višje vrednosti, kot so meso, alkohol in slaščice.

Osebe, ki so zagrešile tatvine, so bile pogosto odvisne od drog ali alkohola ali pa so bile del širših organiziranih kriminalnih skupin.

Trgovci na drobno so zato na nekatere predmete višjega cenovnega razreda začeli nameščati varovala proti kraji, v lekarnah pa nekateri izdelki, kot so denimo ličila, zaradi ponavljajočih se tatvin niso več razstavljeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Britanska policija je bila deležna kritik, ker nekaterim kaznivim dejanjem, zlasti krajam cenejšega blaga, domnevno ne posveča dovolj pozornosti. Direktor ACS James Lowman je krivdo za številne tatvine pripisal storilcem, ki so že poznani policiji, vendar lahko kradejo “brez strahu”.

Kombinacija visoke inflacije in naraščajočih cen energentov zaradi ruske invazije na Ukrajino je povzročila, da so se življenjski stroški v Veliki Britaniji močno povečali, zaradi česar so številni Britanci prisiljeni zategovati pasove.

Državo je v zadnjem času zajel tudi stavkovni val, tako v javnem kot v zasebnem sektorju. Inflacija v Združenem kraljestvu ostaja visoka in je v obdobju od maja lani do maja letos znašala 8,7 odstotka, kar je največ med vsemi članicami skupine G7.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!