Renaultova tovarna v Moskvi spet obratuje

Gospodarstvo 22. Mar 202214:51 > 15:14 0 komentarjev
Renault
Borut Živulović/BOBO

Renault je obnovil proizvodnjo v obratu v Moskvi. Ta je bila prekinjena zaradi težav v dobavi.

Francoski Renault je v ponedeljek obnovil proizvodnjo v svojem obratu v Moskvi, je za tiskovno agencijo Reuters povedal Renaultov tiskovni predstavnik.

Renault je proizvodnjo v moskovski prekinil konec februarja, in sicer z argumentom, da je zaustavitev posledica težav pri dobavi. “Motnje primarno povzročajo strožji nadzor na mejah v tranzitnih državah in prisilne spremembe številnih vzpostavljenih logističnih poti,” so sporočili dan po začetku ruske invazije na Ukrajino in napovedali, da tovarna v Moskvi ne bo obratovala med 28. februarjem in 5. marcem.

Renault ima v Rusiji sicer tri obrate, kjer proizvajajo avtomobile. Za razliko od nekaterih drugih zahodnih podjetij – med njimi so Ikea, McDonald’s in H & M –, ki so po začetku invazije napovedali (začasen) umik iz Rusije, bo Renault še naprej prisoten v tej državi. Tam je pomemben akter, v lasti ima tudi delež ruskega proizvajalca avtomobilov Avtovaz.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v nedavnem nagovoru švicarskih poslancev kritiziral švicarsko podjetje Nestlé, ki je svoje delovanje v Rusiji resda omejilo, a še vedno ostaja prisotno na ruskem tržišču, kjer zaposluje več kot 7.000 ljudi (večinoma so to lokalni prebivalci), navaja CNN.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!