Rimca vozil nekdanji prvak formule 1: To lahko počneš samo, ko me ne bo v avtu

Svet 12. Avg 202209:22 > 10:54 0 komentarjev

Nekdanji prvak formule 1 Nico Rosberg je prejel prvi hiperavtomobil Nevera, ki ga je proizvedla skupina Rimac. Rosbergovi prvi vožnji s tem avtomobilom v Zagrebu se je pridružil tudi izvršni direktor skupine Mate Rimac, v posnetku, ki sta ga objavila, pa je videti, da je bila vožnja zelo zabavna.

Skupina Rimac je te dni predala svoj prvi električni hiperavtomobil Nevera. Nevero s serijsko številko #001 je dobil nekdanji prvak formule 1 Nico Rosberg, potuje pa v Monako, je na družbenem omrežju Facebook razkril soustanovitelj in izvršni direktor skupine Rimac Mate Rimac.

Rosberg je posnetek s prve vožnje z nevero v Zagrebu, ki se ji je pridružil tudi Mate Rimac, objavil na svojem kanalu na družbenem omrežju YouTube. “Prva vožnja, saj to je noro,” je Rosberg komentiral v avtomobilu, ko mu je s pomočjo parkirnih kamer uspelo zapeljati iz ozke parkirne hiše. “Če ne bi bilo stranskih kamer, mi ne bi uspelo,” je dejal, za tem pa sta se odpravila na cesto.

Rimac je bil precej previden in Rosbergu med vožnjo opisoval tehnične podrobnosti njegovega novega avtomobila. Nekdanji prvak formule 1 pa je bil navdušen nad pospeškom avtomobila. “Tega v življenju še nisem doživel,” je komentiral in želel voziti še hitreje. V nekem trenutku je želel po hrvaških cestah podrsati, Rimac pa mu je odgovoril, da lahko to počne samo, ko njega ne bo v avtu. “Avtomobila se moraš najprej navaditi,” mu je naročil in se pošalil, da ga bo ubil. Kasneje je Rimac tudi na Facebooku zapisal, da si je med vožnjo skoraj umazal “spodnje hlačke”.

Prvi prodani primerek pod imenom Stellar je črne barve, nevera s številko #000 medtem ostaja v lasti podjetja Bugatti Rimac.

V podjetju Rimac so svoj paradni električni hiperavtomobil razvijali in testirali pet let. V tem času so izdelali 18 prototipov in opravili 45 testov trčenj. Za sestavljanje posameznega avtomobila potrebujejo pet tednov, dele avtomobila pa izdelujejo več mesecev.

Skupina Rimac namerava proizvesti 50 primerkov nevere letno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!