Rimac razbil še svoj zadnji električni dirkalnik in dobil zeleno luč EU

Svet 17. Feb 202216:15 0 komentarjev
Rimac
PROFIMEDIA, YOUTUBE

Mate Rimac, direktor prestižne znamke Bugatti in Rimac Automobili, je sporočil, da je njegov superšportni električni avto Nevera prestal vse teste in pridobil homologacijo za EU, v prihodnjih mesecih bo dobil še vse papirje za ameriški trg.

Hrvaški lastnik podjetja Rimac Automobili in direktor legendarne znamke športnih avtomobilov Bugatti Mate Rimac se je pohvalil s pomembno pridobitvijo za svoj superšportni avtomobili Nevera. Dirkalnik, ki ga poganja izključno elektrika, je prestal vsa testiranja in pridobil homologacijo za evropski trg.

Kot je zapisal Rimac, so skupno opravili 45 testov in povsem uničili devet dirkalnikov. Vsak od njih je vreden dva milijona evrov. Nevera je s pridobitvijo homologacije postal prvi električni superšportni avtomobil.

Rimac je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je evropski postopek končan, medtem ko homologacijo za ZDA pričakuje v prihodnjih mesecih. Poudaril je, da so bili tudi za ameriški trg končani vsi kritični testi, opraviti oziroma prestati pa mora le še nekaj testov pri tesnjenju oken.

“Torej, avtomobili v EU so pripravljeni za pošiljanje strankam, v ZDA pa bodo kmalu. Komaj čakamo, da prvi avtomobili pridejo do naših kupcev,” je med drugim zapisal.

Za Rimcem je sicer zelo uspešno leto. Konec lanskega leta je prevzel novonastalo podjetje Bugatti Rimac, v katerem bo nadaljeval pot ikonične avtomobilske znamke iz Francije, ob tem pa v bližini Zagreba gradi ogromen kompleks, kjer bo sedež njegovega podjetja Rimac Automobili. Tudi Rimac je leta 2009 v garaži ustanovil svoj start up – Rimac Automobil, ki je naredil 1.900 konjev močan električni športni avtomobil. Ob gradnji ogromnega kompleksa Rimac v zadnjem obdobju tudi ogromno zaposluje. V letu 2021 je zaposlil več kot 450 ljudi, letos pa načrtuje več kot 700 zaposlitev. Okrepitve v podjetju potrebujejo predvsem v nabavi in logistiki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!