Rusi dobivajo svoj big mac, imenoval se bo big hit

Svet 13. Dec 202210:59 2 komentarja
okusno in točka, big hit, hamburger
Evgenia Novozhenina/REUTERS

Rusi že od marca, ko je McDonald's zaradi kot odgovor na ruski napad na Ukrajino zaprl vrata svojih restavracij, niso mogli jesti priljubljenega big maca. To se bo s prihodnjim letom spremenilo, saj v Rusijo prihaja njegova ruska različica – big hit.

McDonald’s je v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini, kakor mnoga druga zahodna podjetja, zaprl vrata poslovalnic, maja pa se je dokončno umaknil iz države. Celotno rusko verigo – 850 restavracij – je odkupil lokalni lastnik licence Aleksander Govor. Junija se je v Rusiji tako odprla nova veriga restavracij s hitro prehrano Okusno in pika (Vkusno i točka).

Nova ruska veriga hitre hrane je v ponedeljek naznanila nov izdelek na jedilniku, in sicer rusko različico znamenitega big maca. Ruski big hit bo na jedilniku dostopen od februarja, prav tako bodo otroci lahko naročili meni kids’ combo, podoben McDonald’sovemu happy mealu.

Izvršni direktor Oleg Paroev je dejal, da je podjetje Okusno in pika uspešno premagalo težave z dobavo, s katerimi se je spopadalo ob zagonu – svoj del na trgu še povečuje.

Okusno in pika poskuša najti partnerja za proizvodnjo otroških igračk, ki bi jih lahko priložil meniju kids’ combo, saj otroške menije trenutno prodaja z brezplačno knjigo.

Prav tako je podjetje v ponedeljek s prehrambnim podjetjem Miratorg podpisalo sporazum o gradnji tovarne, ki bo restavracije oskrbovala s krompirčkom, gradili naj bi jo prihodnje leto. Nekatere restavracije verige Okusno in pika so morale letos zaradi pomanjkanja krompirja namreč tega umakniti z jedilnika.

Okusno in pika, rusija, hitra hrana
Evgenia Novozhenina/REUTERS

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje