Kmalu po otvoritvi že težave: v ruski različici McDonald’sa zmanjkalo krompirčka

Magazin 09. Jul 202212:01 > 12:37 0 komentarjev
rusija, mcdonalds
Evgenia Novozhenina/REUTERS

Po tem, ko se je veriga restavracij McDonald's zaradi agresije na Ukrajino iz Rusije umaknila, se je ameriška restavracija s hitro prehrano junija vrnila v novi, ruski različici, a se ta že sooča s težavami – začasno bodo prenehali streči krompirček.

Ruska veriga restavracij hitre prehrane Okusno in pika (Vkusno i tochka), ki je nadomestila McDonald’s, se je nedolgo po odprtju že znašla v težavah, po poročanju ruskih medijev bodo prenehale streči krompirček, saj v državi primanjkuje primerne vrste krompirja.

Evgenia Novozhenina/REUTERS
ruski mcdonalds ruski mcdonalds
Evgenia Novozhenina/REUTERS
ruski mcdonalds ruski mcdonalds
Evgenia Novozhenina/REUTERS
rusija mcdonlads rusija mcdonlads
Evgenia Novozhenina/REUTERS

Restavracije so v Rusiji odprli potem, ko je ameriški gigant hitre prehrane svoje restavracije prodal ruskemu poslovnežu, težave pa prihajajo že približno mesec dni po odprtju. Družba Okusno in pika je za rusko agencijo Tass pojasnila, da je bila minulo leto slaba letina sorte krompirja, ki je potrebna za pripravo krompirčka. Izpad domačega krompirja so sicer skušali nadomestiti z uvozom, a kljub temu težav ne morejo rešiti. V družbi sicer pričakujejo, da bi krompirček lahko bil spet na jedilniku do jeseni, poroča BBC.

McDonald’s je svojo prvo restavracijo v Moskvi odprl leta 1990, kar je bil znak tesnejših gospodarskih in kulturnih vezi takratne Sovjetske zveze z Zahodom. Toda več kot tri desetletja pozneje se je ameriška družba skupaj z desetinami drugih zahodnih podjetij umaknila iz Rusije zaradi ruske invazije na Ukrajino. Rusija je zdaj pod obsežnimi sankcijami, ki motijo dobavne verige in povečujejo brezposelnost. Rusko gospodarstvo naj bi se letos skrčilo za do 10 odstotkov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!