McDonald’s bo ruske restavracije prodal obstoječemu koncesionarju

Svet 19. Maj 202216:43 > 16:44 0 komentarjev
Ruski Mcdonalds
PROFIMEDIA

Ameriški McDonald's je z obstoječim koncesionarjem Aleksandrom Govorom sklenil kupoprodajno pogodbo, v skladu s katero bo Govor kupil celoten portfelj restavracij McDonald's v Rusiji in jih upravljal pod novo blagovno znamko. Pogodba predvideva ohranitev zaposlenih za najmanj dve leti.

Govor je koncesionar družbe McDonald’s od leta 2015 in upravlja 25 restavracij v Sibiriji, so sporočili iz ameriškega podjetja.

McDonald’s je v začetku marca, kmalu bo začetku ruske invazije na Ukrajino, zaprl vse svoje restavracije v Rusiji. V ponedeljek pa je ena največjih svetovnih verig s hitro prehrano napovedala, da bo ruski trg zapustila in začela postopek prodaje svojega ruskega premoženja.

Ocenili so namreč, da delovanje v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini ni več vzdržno in skladno z vrednotami podjetja. McDonald’s tako zapušča Rusijo po več kot 30 letih. V Rusiji ima skupno 850 restavracij, v katerih je zaposlenih 62.000 ljudi. Kot so pojasnili v ponedeljek, restavracije po prodaji ne bodo več smele uporabljati imena McDonald’s, njihovega logotipa, blagovne znamke ali menija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!