Rusija naložila Googlu 86 milijonov evrov kazni

Gospodarstvo 24. Dec 202118:20 1 komentar
Google
Charles Platiau/File Photo/REUTERS

Sodišče v Moskvi je naložilo spletnemu velikanu Google globo v višini 7,2 milijarde rubljev (86 milijonov evrov), ker se je večkrat uprl pozivom glede odstranitve po njenem nezakonitih vsebin. Rusija je nedavno zaradi nepravilnega upravljanja z vsebinami in vmešavanja v notranje zadeve že oglobila tudi druga tuja tehnološka podjetja.

Višino kazni so preračunali glede na letni prihodek Googla. Iz Googla so sporočili, da bodo odločitev preučili in se nato odločili glede nadaljnjih korakov.

Rusija je v zadnjih mesecih okrepila pritiske na tuja tehnološka podjetja, ki morajo med drugim odstranjevati glede na rusko zakonodajo nezakonito vsebino. Podobne kazni so med drugim Meta, ki ima čez Facebook, in Twitter doletele že pred tem, vendar so te znašale nekaj deset milijonov rubljev in ne milijard.

Sodišče je danes v ločenem postopku oglobilo tudi Meto glede na njen letni prihodek. Plačati mora 1,9 milijarde rubljev (24 milijonov evrov), ker ni odstranila nezakonite vsebine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje