Satelitski posnetek: kako se je po poplavah spremenila podoba Dubaja

Svet 21. Apr 202414:16 0 komentarjev
Satelitski posnetek dubaja
Foto: Posnetek zaslona/Nahel Belgherze/X

Dubaj in okoliške puščavske kraje so minuli teden prizadele obsežne poplave, potem ko je v torek v delih Arabskega polotoka v zgolj enem dnevu padla takšna količina padavin, kot sicer v povprečju pade v obdobju skoraj dveh let. Ujma je ohromila promet, tudi letalski, na družbenem omrežju X pa je poznavalec ekstremnih vremenskih dogodkov objavil satelitski posnetek, ki prikazuje številne novonastale "ribnike" na območju mesta v Združenih arabskih emiratih.

Združene arabske emirate je minuli teden zajelo obilno deževje, ki je povzročilo obsežne poplave, te pa so povsem ohromile promet.

Ekstremni nalivi so Dubaju v 24 urah prinesli več dežja, kot ga to mesto običajno prejme v celotnem letu. Voda je zalila tudi dubajsko letališče, ki velja za enega najbolj prometnih na svetu. Samo v torek in sredo so bili pristojni primorani odpovedati več kot 1.200 letov, številni leti so bili preusmerjeni, mnogi pa so v svojih vozilih obtičali na poplavljenih cestah.

V četrtek so se nato razmere začele postopno umirjati, a je kljub temu še vedno prihajalo do motenj v letalskem prometu. Zaradi posledic ujme bodo šole v Dubaju ostale zaprte do prihodnjega tedna. Police trgovin pa so precej bolj prazne kot običajno, saj blaga zaradi poplav niso mogli dostaviti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Uporabnik na družbenem omrežju X, ki sicer poroča o ekstremnih vremenskih dogodkih po svetu, pa je sedaj delil satelitske posnetke metropolitanskega območja največjega mesta Združenih arabskih emiratov, ki prikazujejo številne novonastale “ribnike”, ki so jih povzročile nedavne poplave.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!