Še en napad ZDA: pri Jemnu uničile ducat dronov

Svet 03. Feb 202418:27 1 komentar
jemen
Foto: U.S. Central Command/X

Ameriške sile so napadle položaje hutijevcev v Jemnu. Sestrelile so osem brezpilotnih letal, še štiri so uničile na tleh.

Ameriške sile so v napadih na položaje hutijevcev v Jemnu v petek sestrelile osem brezpilotnih letal, še štiri pa so uničile na tleh, je danes sporočilo osrednje poveljstvo ZDA Centcom. Po navedbah ameriške vojske so omenjena štiri brezpilotna letala nameravali uporabiti hutijevci.

Eno brezpilotno letalo je v petek zjutraj nad Adenskim zalivom sestrelila ameriška vojaška ladja USS Carney. Še sedem so jih kasneje nad Rdečim morjem uničila ameriška bojna letala, je danes na družbenem omrežju X sporočil Centcom.

Ameriške sile so po navedbah Centcoma v petek izvedle tudi napade na štiri brezpilotna letala na območjih Jemna, ki jih nadzorujejo hutijevci.

Kot so sporočili iz Centcoma, so ugotovili, da brezpilotna letala predstavljajo neposredno nevarnost za trgovske ladje in ladje ameriške mornarice v regiji, zato so jih v samoobrambi napadli in uničili.

Hutijevci so napade na ladje v Rdečem morju začeli novembra z utemeljitvijo, da v podporo Palestincem v Gazi obstreljujejo z Izraelom povezana plovila. ZDA in Velika Britanija sta se odzvali z napadi na cilje jemenskih upornikov, ki so nato za legitimne tarče razglasili tudi ameriške in britanske cilje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje