Še ena sumljiva smrt ruskega tajkuna: padel skozi okno hotela v Indiji

Svet 27. Dec 202217:18 0 komentarjev
Pavel Antov
PROFIMEDIA

Po več skrivnostnih smrtih ruskih poslovnežev v zadnjem času je v nedeljo v Indiji po padcu skozi okno hotela umrl ruski tajkun Pavel Antov. Indijska policija preiskuje vzrok njegove smrti. Primer Antova, lokalnega poslanca stranke Enotna Rusija, ki je obogatel s proizvodnjo klobas, je razburkal medije v Moskvi.

Ruski mediji so poročali, da je 65-letni Pavel Antov v nedeljo padel skozi okno luksuznega hotela v zvezni državi Odisha na vzhodu Indije. Dva dni pred tem je v istem hotelu umrl njegov prijatelj Vladimir Budanov, s katerim je Anton skupaj še z dvema prijateljema praznoval rojstni dan.

Antov je sicer eden najbogatejših politikov v Rusiji, saj je njegovo premoženje ocenjeno na približno 131 milijonov evrov.

Policijski načelnik indijske zvezne države Odisha Vivekananda Sharma je po poročanju britanskega BBC pojasnil, da je Budanov utrpel možgansko kap, Antov pa naj bi bil “po njegovi smrti depresiven” in je tudi on umrl. Ruski konzul v Kalkuti Aleksej Idamkin je za rusko tiskovno agencijo Tass dejal, da po podatkih indijske policije okoliščine ne kažejo na znake kaznivega dejanja.

Antov naj bi sicer nasprotoval ruski invaziji na Ukrajino, saj naj bi v sporočilu na omrežju WhatsApp junija zapisal, da je bilo obstreljevanje Kijeva “nič drugega kot divjaštvo”. Kasneje je obtožbe zanikal in dejal, da invazijo na Ukrajino podpira.

Od začetka vojne v Ukrajini je v skrivnostnih okoliščinah umrlo več znanih ruskih tajkunov, med drugim tudi vodja ruskega naftnega giganta Lukoil Ravil Maganov, ki naj bi padel skozi okno bolnišnice v Moskvi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!