Hrvati zgroženi zaradi seksa sredi Splita: Tega v Franciji ali Španiji ne vidiš

Magazin 18. Jun 202217:17 > 18:13 4 komentarji
Split
PROFIMEDIA

Hrvaška je na nogah zaradi posnetka nadzorne kamere iz središča Splita, na kateri je videti moškega in žensko med spolnim odnosom na javni površini. "O morali ne bomo govorili, ampak o zakonodaji bomo – to je na Hrvaškem kaznivo," je zapisal hrvaški dnevnik.hr.

Kot da se je morala nekje izgubila, je posnetek dveh mladih, ki sta se prepustila strastem na ulici bana Josipa Jelačića v bližini hotela Bellevue, pospremil dnevnik.hr.

“Bil sem že po vsem svetu, a še nisem videl, da bi tujci to počeli v Španiji ali Franciji,” je dejal Joško, eden izmed sogovornikov hrvaškega novinarja Maria Juriča. “Verjamem, da velika mesta v Evropi niso izjema. Zame je to vprašanje bontona, ne glede na to, ali gre za turiste. Vem, da se ljudje sprostijo, a takšne situacije so ’too much’,” je dejala Ana iz Zadra.

Sredi belega dneva je po ulicah hrvaških mest videti posledice zabav. Obstajajo tudi znaki, ki prepovedujejo kopalke, a jih nihče ne upošteva. Kazni na papirju pa obstajajo. V zakonu je zapisano, da bo vsak, ki na javnem mestu žali ali omalovažuje moralna čustva državljanov, kaznovan z denarno kaznijo od 50 do 200 nemških mark ali z zaporom do 30 dni.

“To bi morali kaznovati. Ne moreš priti na Dunaj in urinirati sredi ulice. Za to bi plačal od 500 do 1000 evrov,” pravi Ana. “Nikomur ni mar. Kdo bo to reguliral? Tukaj vozijo avtomobili, čeprav je postavljenih šest znakov, da je to prepovedano. Kaj naj rečem,” še dodaja Joško.

A državljani so tisti, ki plačujejo za vzpostavitev reda. Splitski zavod za turizem pravi, da bi morali povečati globe in število policistov, ki izvajajo nadzor. Na drugi strani policija pravi, da delajo vse, kar je v opisu njihovega dela, prisotni pa so tudi na terenu. Splitska mestna uprava na vprašanje hrvaških medijev ni odgovorila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje