Šerif potrdil, da je Baldwin izstrelil pravi naboj

Svet 28. Okt 202107:50 > 08:53
Šerif Mendoza, primer Baldwin
Profimedia

Iz pištole, ki jo je med snemanjem filma Rust sprožil igralec Alec Baldwin, je bil izstreljen pravi naboj, je sporočil šerif okrožja Santa Fe v Novi Mehiki Adan Mendoza. Pomočnik režiserja pa je priznal, da pištole ni dobro preveril, preden jo je predal igralcu.

Glede direktorice fotografije 42-letne Halyne Hutchins, ki je umrla, šerif Adan Mendoza ni natančno pojasnil, ali so tudi v njej našli kroglo, je pa potrdil, da je bil naboj, ki je pristal v rami režiserja Joela Souze, pravi.

“Dejstva so jasna. Orožje je bilo predano gospodu Baldwinu. Orožje je bilo delujoče in je izstrelilo pravi naboj, ubilo Hutchins in ranilo Souzo,” je dejal šerif Mendoza na skupni novinarski konferenci z okrožno tožilko Mary Carmack Altwies.

Preiskovalci so na kraju snemanja filma zasegli približno 500 nabojev, tako slepih kot pravih. Svinčenega, ki je bil izstreljen iz pištole, so potegnili iz ramena režiserja.

Zasegli so tudi tri pištole. Ob tisti, s katero je streljal Baldwin, je bila ena plastična, druga pa ni delovala. Dokaze so predali zvezni policiji FBI za nadaljnjo preiskavo.

Zaslišali so vse neposredne priče tragedije, pogovoriti pa se nameravajo še z vsemi, ki so bili na sceni. Mendoza je dejal, da Baldwinova orožarka Hannah Reed Gutierrez in pomočnik režiserja David Halls sodelujeta v preiskavi.

Reed Gutierrez je povedala, da je na dan snemanja posebej preverila vse slepe naboje, da ne bi bilo med njimi pravega. Med kosilom so bile pištole zaklenjene, naboji pa so bili na odprtem vozičku. Zagotovila je, da na sceni nikoli niso imeli pravih nabojev.

Halls že v preteklosti ni upošteval varnostnih pravil

Baldwin je prejšnji teden vadil kavbojsko potegovanje pištole in merjenje. Sedel je v cerkveni klopi scene in vadil, kako se izvleče pištola. Ko je odjeknil strel, se je Hutchins prijela za trebuh in se sesedla.

Tožilka je dejala, da bodo sprožili kazenski pregon, če bodo to zahtevali dejstva in dokazi, trenutno pa naj bi bile na mizi vse možnosti. Baldwin je pištolo dobil v roke od Hallsa, ki mu je povedal, da ni napolnjena. Detektivom je priznal, da pred tem ni povsem pregledal pištole in da se ne spomni, ali mu je Reed Gutierrez pokazala nabojnik in kaj je v njem.

Halls je bil že leta 2019 obtožen, da ni upošteval varnostnih pravil na drugem snemanju in je izgubil službo. Baldwin je bil po incidentu vidno razburjen, kasneje pa je tvitnil, da “nima besed, s katerimi bi lahko izrazil šok in žalost zaradi tragične nesreče, ki je vzela življenje žene, matere in zelo občudovane kolegice Halyne Hutchins”.

Komentari

Vaš komentar