Severnokorejski diktator na obletnico kar v sandalih

Svet 12. Okt 202110:19 > 10:46 2 komentarja

V javnosti je zakrožil posnetek iz Severne Koreje, na katerem voditelj Kim Džong Un nosi obleko, obute pa ima sandale. Izbor oblačil in obuval sproža vprašanja o njegovem zdravju.

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je na nedavno prireditev ob obletnici ustanovitve vladajoče Delavske stranke, kjer je imel govor, prišel v črni obleki, obute pa je imel sijoče sandale, skozi katere se vidijo črne nogavice.

Mednarodni analitiki pogosto preučujejo diktatorjev izbor oblačil in obuval, pri čemer iščejo namige o njegovem zdravju, ki je v Severni Koreji strogo varovana skrivnost, poroča Reuters.

Colin Zwirko, dopisnik južnokorejske tiskovne agencije NK News, je za Reuters dejal, da ni jasno, zakaj se je Kim Džong Un odločil za sandale in ali jih je nosil že pred tem. Kot je še povedal, severnokorejski voditelj v zadnjem času bolj skrbi za svoje zdravje in udobje.

“Maja je v kratkem času izgubil veliko teže, septembra pa je med dolgimi govori stal na oblazinjenih preprogah, kar ni običajno,” je dejal Zwirko. “Zdi se, da je zelo previden zaradi covida-19 in da ima morda dolgotrajne zdravstvene težave,” je za Reuters še povedal Zwirko.

Morda vas zanima tudi:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje