Premier kar sam preveril, ali trgovine spoštujejo zamrznitev cen

Gospodarstvo 16. Mar 202320:30 0 komentarjev
Dimitar Kovačevski/Twitter

Premier Severne Makedonije Dimitar Kovačevski je v trgovini v Skopju kar sam preveril, ali trgovci spoštujejo vladno odločitev o znižanju in zamrznitvi cen nekaterih izdelkov.

Predsednik severnomakedonske vlade Dimitar Kovačevski se je odpravil do trgovine v Skopju in kar sam preveril, ali trgovci spoštujejo vladno odločitev o znižanju cen testenin za 15 odstotkov in znižanju cen mlečnih izdelkov za 10 odstotkov.

Tamkajšnja vlada je namreč zamrznila cene omenjenih izdelkov. Kovačevskega sta pri preverjanju spremljala gospodarski minister Krešnik Bekteši in direktor tržne inšpekcije Goran Trajkovski.

“Danes smo se prepričali, ali proizvajalci in trgovci spoštujejo zamrznitev, torej znižanje cen nekaterih testenin in mlečnih izdelkov. Da bo zamrznitev cen vplivala na denarnice državljanov in razbremenila družinski proračun,” je novinarjem dejal premier. Fotografije obiska trgovine je Kovačevski delil na Twitterju.

“Pozdravljam znižanje cen osnovnih živil, predvsem testenin in mlečnih izdelkov. Ukrepi dajejo rezultate. Ne bomo dovolili neupravičenega zviševanja cen in s tem ogrožanja življenj državljanov zaradi osebnih interesov,” je ob tem zapisal.

Direktor tržne inšpekcije je ob tem povedal, da inšpekcijske službe od zgodnjih jutranjih ur do poldneva nepravilnosti niso ugotovile. “V prihodnjih dneh bodi znani podatki o morebitnih kršitvah, zneski glob za neupoštevanje se gibajo med 800 in 10.000 evri,” je povedal Trajkovski.

Vlada Severne Makedonije je prejšnji teden sprejela odločitev, da bo od 16. marca do 31. maja zamrznila cene testenin in mlečnih izdelkov. Odločitev je vlada sprejela zaradi trenutnega stanja na trgu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!