Silovit zemeljski plaz zaustavil železniški promet v francoskih Alpah (VIDEO)

Svet 28. Avg 202314:04 0 komentarjev
Zemeljski plaz zasul železniške tire v francoskih alpah.
Foto: Chris Ogilvie/X

V dolini Maurienne v francoskih Alpah so zaradi silovitega zemeljskega plazu zaustavili železniški promet med Francijo in Italijo. Pristojni se trudijo odpraviti škodo, vendar pa železniški promet najverjetneje ne bo stekel prej kot v četrtek. Zaprte so tudi nekatere ceste.

Zemeljski plaz se je utrgal v nedeljo ob 17.15 po srednjeevropskem času. Skale s skupno prostornino 700 kubičnih metrov so trčile v zaščitno pregrado ob cesti, ki vodi do prelaza Mont Cenis in italijanske doline Susa, so sporočile regionalne oblasti v Savoji.

Zaradi plazu so bili ustavljeni vsi čezmejni vlaki na progi Chambery–Torino in regionalni vlaki TER v dolini Maurienne. Plaz je zasul tudi nekatere ceste. Predor Frejus, ki povezuje Francijo in Italijo, je trenutno zaprt tudi za težke tovornjake. Voznikom oblasti svetujejo, naj namesto tega uporabijo predor Mont Blanc ali avtocesto A8.

“Po včerajšnjem velikem zemeljskem plazu so naše službe mobilizirane, da bi čim prej obnovile cestne in železniške storitve,” je na družbenih omrežjih zapisal francoski minister za promet Clement Beaune in dodal, da bo za ponovno vzpostavitev prometa potrebnih več dni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!