Silvestrovanja po svetu: spektakularne fotografije

Svet 01. Jan 202209:52 > 10:14 0 komentarjev
Sydney ognjemet
Profimedia

Silvestrske zabave na prostem so bile v številnih mestih, kjer se sicer zberejo velike množice ljudi, okrnjene ali celo odpovedane. Ponekod pa so vendarle dali prednost zabavi. Po enem letu premora je bilo ognjemet med drugim spet mogoče občudovati v Sydneyu v Avstraliji (na zgornji fotografiji).

Na znamenitem Times Squareu v New Yorku so vstop v novo leto tudi tokrat praznovali s spuščanjem šesttonske kristalne krogle. Zabava na prostem, ki je pred pandemijo covid-19 vsako leto privabilo skoraj dva milijona ljudi, je bilo tokrat sicer omejeno na 15.000 cepljenih, ki so morali poleg tega nositi zaščitne maske.

Silvestrovanje New York
Profimedia

V Parizu osrednjega ognjemeta ni bilo, na slovitih Elizejskih poljanah je bilo celo prepovedano nazdravljanje s šampanjcem. Kljub temu se je tam ponoči zbrala velika množica ljudi, veduto pa je krasil z evropskimi barvami osvetljeni Eifflov stolp, ki je naznanjal začetek francoskega polletnega predsedovanja Evropski uniji.

Pariz Eifflov stolp silvestrovo
Profimedia

V Berlinu je pred Brandenburškimi vrati potekala osrednja novoletna zabava v organizaciji televizije ZDF, ki pa je zaradi pandemskih ukrepov ostala brez občinstva.

Berlin silvestrovo
Profimedia

Londonski ognjemet je bil manjši kot v običajni letih, pristojni so ljudi pozivali, naj si ga ljudje raje kot v živo ogledajo na televizijskih zaslonih. Pirotehnični šov so kombinirali tudi s koordinirano predstavo dronov.

London silvestrovo droni
Profimedia

V nekaterih državah se je na prostem kljub pandemiji trlo ljudi. Spodnja fotografija prikazuje ognjemet na sloviti plaži Copacabana v Riu de Janeiru.

Copacabana ognjemet
Profimedia

Zabavo na prostem so priredili tudi na trgu Kim Il Sunga v Pjongjangu v Severni Koreji.

Silvestrovanje Pjongjang
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!