Škandal na Hrvaškem: diplomat skrival devet nezakonitih prebežnikov

Svet 03. Jan 202411:52 2 komentarja
hrvaška policija
Simbolična fotografija (PROFIMEDIA)

V hiši Hrvata, zaposlenega na zunanjem ministrstvu, je prebivalo devet prebežnikov, ki so v državo vstopili nezakonito. Pri namestitvi tujcev je sodeloval z državljanoma Indije, eden od njiju je še vedno na begu.

V hiši 64-letnega Hrvata, zaposlenega na hrvaškem zunanjem ministrstvu, je nezakonito prebivalo devet prebežnikov, poroča portal Danas.hr. V hiši na območju Medveščaka so bivali štirje državljani Bangladeša in pet državljanov Pakistana, ki so v državo vstopili nezakonito.

Hrvat naj bi svojo hišo oddal dvema državljanoma Indije, ki sta stara 35 in 28 let. Hrvat je hišo opremil z ležišči in ljudem, ki so tam prebivali, nosil hrano. “Gre za dogovor med tremi moškimi, namen pa je koristoljubje. Tujim državljanom so omogočili vstop, gibanje in bivanje na Hrvaškem,” je pojasnila tiskovna predstavnica zagrebške policijske uprave Marija Goatti.

Policija je prejela prijavo, da se v hiši nahajajo prebežniki, ki so nezakonito vstopili v državo, in zavarovala območje. Tujci so poskušali pobegniti, a jih je policija ujela. Državljani Bangladeša in Pakistana so zaprosili za azil. Na begu pa je še vedno eden izmed Indijcev.

64-letnega Hrvata so zaslišali na kazenskem državnem tožilstvu in ga izpustili na prostost.

Hrvaško zunanje ministrstvo je sporočilo, da je seznanjeno s podatkom o preiskavi zoper uradno osebo ministrstva. Uslužbenec je trenutno suspendiran, poroča Jutarnji list. Po njihovih neuradnih informacijah gre za dolgoletnega diplomata, ki je deloval tudi v tujini. Gre za zaposlenega in ne za nekoga, ki je na vodilnem položaju. Suspendirani 64-letni uslužbenec ministrstva je po neuradnih informacijah zavrnil krivdo in zatrdil, da s temi mahinacijami ni imel ničesar in da zanje ni vedel, še piše Jutarnji list.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje