Škandal v italijanski vladi: ministrica naj bi nezakonito izčrpavala podjetja

Svet 27. Jun 202320:48 0 komentarjev
italijanska ministrica za turizem
PROFIMEDIA

Italijanska vlada se trenutno sooča s svojim prvim večjim škandalom, potem ko so lokalni mediji pretekli teden poročali, da naj bi ministrica za turizem Daniela Santanche nezakonito izčrpavala podjetja, ki jih je nadzorovala. Opozicija je že pozvala k njenemu odstopu, 5. julija pa bo v parlamentu potekalo zaslišanje ministrice.

Preiskovalna italijanska televizijska oddaja Report je med raziskavo poslov ministrice za turizem Daniele Santanche ugotovila, da med drugim naj ne bi plačevala dobaviteljem in da je odpuščala delavce, ne da bi jim izplačala pripadajoče odpravnine, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

V luči razkritij je v nedeljo opozicijsko Gibanje Pet zvezd zahtevalo zaslišanje ministrice pred parlamentom in pozvalo k njenemu odstopu. Santanche je v ponedeljek pozive k odstopu zavrnila. “Odstopiti? Zaradi česa? Bodite resni,” je dejala in napovedala, da bo tožila preiskovalno oddajo.

Prav tako je dejala, da bo s ponosom stopila pred parlament in dodala, da je bila reportaža o njenih poslih daleč od resnice. Kot je danes naznanil parlament, bo zaslišanje ministrice potekalo 5. julija.

Italijanska premierka Giorgia Meloni razkritij oddaje ni komentirala. V soboto je izjavila le, da je zaslišanje ministrice legitimna zahteva parlamenta.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!