Ena turistično najbolj znanih in slikovitih vasic v Italiji prepovedala selfije

Magazin 23. Apr 202306:00 0 komentarjev
Portofino prepoveduje selfije
PROFIMEDIA

Letos raje dvakrat premislite preden se boste fotografirali v enem od priljubljenih in najbolj obalnih mestec v Italiji. Govorimo o Portofinu v bližini slovitega nacionalnega parka Cinque Terre. Če vas dobijo, boste tudi plačali. Koliko pa?

Nacionalni park Cinque Terre in njegova okolica zaradi svoje barvitosti kar kličeta po fotografiranju. A pozor, če se letos odpravljate na severozahod Italije, bodite previdni, kje in kako se boste fotografirali.

Portofino, eno od mestec v bližini tega slovitega nacionalnega parka, je namreč uvedlo novo pravilo za fotografiranje, poroča Forbes. Mestece vsako poletje obišče truma turistov, ki se gnetejo po ozkih ulicah, omejitev poziranja za selfije pa naj bi pretirano “stoječo gnečo” razbremenilo.

Zato so jasno določili, kjer postopanje (beri poziranje za selfije) ni več dovoljeno. Tisti, ki si bodo to vseeno privoščili, pa tvegajo tudi do 275 evrov kazni, piše Forbes.

Portofino prepoveduje selfije
Foto: PROFIMEDIA

Župan Portofina, kjer sicer živi le okoli 500 ljudi, Matteo Viacava trdi, da so ravno turisti kriti za “kaos”, s tem ko se ustavljajo zaradi fotografiranja in tako blokirajo ulice. In da so omejitve zdaj res že nujne, če želijo koliko toliko normalno zvoziti turistično najbolj oblegane mesece. Zato bodo te prepovedi veljale samo poleti, ko je turistov tudi daleč največ.

No, kako bo to prenesli zvezdniki, ki obožujejo Instagram, ki tudi radi obiskujejo to prekrasno slikovito vasico, pa bomo še videli. V preteklosti so bile tam denimo tudi sestre Kardashian.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

#related-news_2

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!