Šok in sramota: odpustili voditelja HRT, ki je zaračunaval nastope v oddajah

Svet 21. Feb 202316:25 0 komentarjev
Denis Šabić
Facebook/@Denis Šabić

Priljubljen hrvaški radijski voditelj Denis Šabić je gostom za gostovanje na radiu zaračunaval po več sto evrov, zaradi česar ga je hrvaška javna radiotelevizija HRT odpustila. Njegovo početje je označila za sramotno.

Hrvaška javna radiotelevizija HRT je odpustila priljubljenega radijskega voditelja Denisa Šabića, ki je gostom svoje oddaje zaračunaval gostovanje na radiu. Šabić je vodil tedensko oddajo Topnjača na Radiu Split, ki spada pod okrilje HRT. Ta je njegovo početje, ki naj bi trajalo več let, označila za sramotno.

Prejemanje plačila za gostovanje v oddaji je razkril hrvaški časnik Slobodna Dalmacija.

Šabića je prijavila kolegica, ki je na skupnem računalniku naletela na njegovo zasebno elektronsko pošto, ki jo je pustil odprto. V njej je prebrala, da je samo za januar pošiljal račune različnim združenjem, posameznikom, občinam in drugim v zneskih po 200, 400 in več evrov za gostovanje v oddaji.

Prijavila ga je glavnemu uredniku Radia Split Karlu Reitoberju, on pa je njegovo početje prijavil vodstvu HRT v Zagrebu.

Da so pri HRT Šabiću odpovedali pogodbo o zaposlitvi, je za Slobodno Dalmacijo potrdila vodja oddelka za komuniciranje HRT Nevenka Mikac, ki je njegovo ravnanje označila za sramotno.

Dodala je, da še ni znano, koliko je Šabić zaslužil, in da so bili v šoku, ko so slišali, da je to počel sistemsko več let.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!