Španija razbila mrežo, ki je tihotapila Albance v Veliko Britanijo

Svet 08. Okt 202220:16 0 komentarjev
Parlament Velike Britanije
Slika je simbolična. (foto: Hannah McKay/REUTERS)

Španska policija je sporočila, da je razbila kriminalno združbo, ki je tihotapila albanske migrante v Veliko Britanijo. Migrante, med katerimi so bili tudi otroci, naj bi skrivala kot slepe potnike v tveganih okoliščinah na krovu trajektov in trgovskih ladij, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policisti so v akciji, ki so jo izvedli v sodelovanju z britanskimi kriminalisti, aretirali sedem osumljencev. Vsi so albanski državljani, je sporočila španska policija. Med aretiranimi naj bi bila tudi domnevna voditelja združbe. Priprli so ju v ponedeljek, ko sta se poskušala vkrcati na letalo na madridskem letališču na poti v Albanijo.

Tihotapci naj bi migrantom računali za pot iz pristanišč na severu Španije v Veliko Britanijo tudi do 15.000 evrov.

Po ocenah policije je bila združba dejavna od leta 2014 in je “novačila” migrante v Albaniji ali v migrantskih centrih v bližini pristanišč.

Zaenkrat so španske in britanske oblasti identificirale okoli 50 ljudi, ki so na ta način prišli v Veliko Britanijo. Njihovo dejansko število še ni znano.

“Tihotapci ogrožajo življenja ljudi, zato je onemogočanje takšnih kriminalnih mrež prednostna naloga,” je poudaril predstavnik britanskih kriminalistov Steve Reynolds.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!