Platforma za rezervacije Booking.com ponovno pod drobnogledom preiskovalcev

Svet 17. Okt 202217:54 0 komentarjev
Booking (Zajem zaslona)

Španski varuh konkurence je danes potrdil, da je začel preiskavo priljubljene spletne platforme za rezervacije hotelskih namestitev Booking.com zaradi domnevnih nekonkurenčnih praks. Gre za odziv na pritožbe dveh španskih hotelskih združenj, ki Booking.com obtožujeta zlorabe prevladujočega položaja, so pojasnili v nadzornem organu.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP so pristojni v izjavi pojasnili, da bodo preverili, če “preiskovano dejanje hotelom v Španiji povzroča nepoštene pogoje poslovanja”.

Preiskava bo pod drobnogled vzela tudi prakse, ki bi morebiti lahko izkoriščale položaj ekonomske odvisnosti hotelov in “predstavljale dejanja nepoštene konkurence, ki vplivajo na javni interes in izkrivljanje svobodne konkurence”.

Prijavo zoper Booking.com sta vložila špansko združenje hotelskih menedžerjev in madridsko regionalno hotelsko združenje.

Booking.com, ustanovljen leta 1996 s sedežem na Nizozemskem, je bil v zadnjih letih tarča več preiskav “nepoštene konkurence”, zlasti znotraj Evropske unije.

Kot odgovor na to so prevetrili svojo komercialno strategijo, da bi hotelom, vključenih v spletno platformo, omogočili, da lahko strankam, ki nastanitev rezervirajo neposredno po telefonu ali na recepciji hotela, ponudijo boljše cene.

Španski nadzorni organ ima 18 mesecev časa, da sprejme končno odločitev o tem, ali je podjetje kršilo pravila konkurence v Španiji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!