Sporočilo pilota ob kaosu na letalu: “Konju je uspelo pobegniti”

Svet 16. Nov 202309:29 0 komentarjev
letalo pristaja
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Tovorno letalo, ki je letelo iz Belgije proti New Yorku, se je kmalu po vzletu obrnilo in pristalo na letališču v New Yorku. Zakaj? Z letalom je bilo vse v najlepšem redu, kaos pa je povzročil konj na krovu, ki se je odvezal in povzročil pravi kaos.

Tovorno letalo Boeing 747, ki je bilo namenjeno proti Belgiji, se je na 9.144 metrih nadmorske višine obrnilo, saj je konj na krovu ušel izpod nadzora, poroča CNN. “Na letalu je živa žival, konj. Konju je uspelo pobegniti. Konja ne moremo privezati nazaj,” besede pilota, ki jih je ujela zračna kontrola navaja CNN.

Letalo se je bilo primorano obrniti in pristati nazaj na mednarodnem letališču Johna F. Kennedya, še pred pristankom pa je pilot prosil pristojne, da jih pričaka veterinar. Po poročanju Guardiana konj naj ne bi utrpel poškodb.

Kako se je konj odvezal in izmuznil iz svojega boksa še ni znano, dejstvo pa je, da ob pristanku na letališču ni bil privezan.

Zakaj so sploh prevažali konja, za zdaj še ni znano. Kot so za CNN dejali strokovnjaki, bi najverjetneje lahko šlo za prevoz dirkalnih konjev.

Kasneje istega dne je letalu vseeno uspelo prispeti na letališče Liege, kamor je bilo sprva tudi namenjeno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!