Srbe razburil račun iz restavracije: plačati je moral za kozarec vode

Magazin 17. Feb 202412:17 6 komentarjev
kozarec vode
Foto: PROFIMEDIA

Na srbskih družbenih omrežjih se te dni govori o tem, ali je prav, da gostinski obrati gostom zaračunajo vodo iz pipe. Eden izmed uporabnikov je namreč potožil, da je moral ob kosilu za kozarec vode plačati 40 dinarjev (približno 30 centov). V restavraciji pravijo, da ne gre za vodo iz pipe, ampak da vodo pretočijo iz plastenke.

Gost ene izmed srbskih restavracij v kraju Kosmaj je pred dnevi na družbenih omrežjih objavil fotografijo računa, na katerem je zaračunana tudi voda iz pipe. Skupino, ki je sicer za obrok plačala okoli 11.000 dinarjev (okoli 90 evrov) je, sodeč po zapisu gosta, dodatni strošek zelo zmotil.

“Halo, restavracija na Kosmaju, poglejte predzadnjo vrsto. Zaračunajo kozarec vode. Iz pipe, da ne bo pomote,” je pripisal. Gostinski lokal je za vsak kozarec vode računal 40 dinarjev (približno 30 centov).

Nekateri uporabniki so pod objavo pripisali, da se jim zdi praksa gostinca napačna, drugi pa se obregnili v to, zakaj gosta pri računu za 11.000 dinarjev tako zelo moti teh dodatnih 80 dinarjev, ki jih je moral odšteti za dva kozarca vode, poroča Nova.rs.

V komentarjih se je vnel besedni boj

“Ne vem, zakaj imaš problem s temi 40 dinarji po kozarcu vode, če si plačal račun za okoli 11.000 dinarjev. Naslednjič ne pij vode in imel boš popolno življenje,” je zapisal eden izmed uporabnikov. “Kolega, ni ti težko plačati 11. 000 dinarjev, imaš pa problem z dodatnimi 40?” ga je pod fotografijo vprašal drugi.

Med kritiki in zagovorniki zaračunavanja vode iz pipe se je med komentarji vnel besedni boj. Tisti, ki se jim plačilo vode zdi nesmiselno, so namreč na prej omenjene komentarje cinično odgovarjali, da zakaj ne bi, če je že treba plačati za vodo, začeli gostinskim obratom plačevati še za pribor, prtičke, sesanje objekta, elektriko … “Nikoli več ne bi stopil v tak lokal,” je zapisal eden od tistih, ki se s plačilom vode ne strinjajo. “Vas ni nič sram?” je zapisal drugi.

Tretja skupina uporabnikov pa je v odzivu opozorila, da mora za zneskom zagotovo stati utemeljen razlog. Oglasili so se tudi iz restavracije.

Restavracija: Vodo smo natočili iz plastenke

V zapisu so pojasnili, da vodo v kozarcu zaračunavajo zaradi tega, ker jo v kozarec prelijejo iz plastenke in ne iz pipe. Voda na območju namreč ni pitna. Ceno kozarca vode naj bi postavili glede na količino, ki se stoči v kozarec. “Ali restavracija zasluži s tem kozarcem vode? Seveda ne. Kdor obvlada preprosto matematiko, si lahko izračuna sam,” so zaključili. Zgodbo so potrdili tudi domačini s Kosmaja, dodaja Nova.rs.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje