Če je Šarić izza rešetk lahko komuniciral po telefonu, bi bil to resen škandal

Svet 16. Apr 202216:50 > 19:26 0 komentarjev
Darko Šarić
Darko Šarić/N1

Sodnik višjega beograjskega sodišča je Darku Šariću, odvetniku Dejanu Lazareviću in še trem osumljencem odredil pripor do 30 dni. Svojo odločitev je utemeljil z begosumnostjo.

Danes je sodnik Višjega sodišča v Beogradu po zaslišanju v predkazenskem postopku petim osumljencem odredil 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti pobega, poroča N1 Srbija. Med njimi je tudi tihotapec drog Darko Šarić. “Z zadrževanjem na prostosti bi osumljenci lahko pobegnili in postali nedostopni sodnim organom,” je sporočilo sodišče in dodalo, da bi lahko osumljenci uničili dokaze ali zakrili sledi svojih kaznivih dejanj, obstaja pa tudi ponovitvena nevarnost. Šarića sumijo, da je naročil, naj lani v Ekvadorju ubijejo enega od Šarićevih glavnih ljudi Milana Milovca, ki so ga klicali Cigla.

“Šarić so zdaj ni bil znan po umorih, ampak tihotapec kokaina, če je res dal ubiti enega svojih bližnjih sodelavcev, se je moralo zgoditi nekaj prelomnega, recimo, da ga je  Milovac izdal ali pa posloval mimo Šaričevih navodil,” je za N1 Beograd pojasnil urednik srbskega preiskovalna portala Krik, ki se že leta poglobljeno in raziskovalno ukvarja tudi s preiskovanjem srbskega kriminala.

Prav tako novinarji v Srbiji ugibajo, kako je sploh mogoče, da bi Šarić, saj je bil za rešetkami, umor lahko naročil, to bi namreč lahko pomenilo, da je ves čas, ko je bil v zaporu, komuniciral, kajti komunikacijo preko posebne aplikacije, ki jo uporabljalo kriminalne združbe, so prestregle tudi francoski preiskovalni organi. Če je lahko Šarić v zaporu komuniciral po telefonu, bi bil to resen škandal.

Šarić se lahko na odločitev sodišča o priporu pritoži v treh dneh. Srbski narkokralj, ki je bil pred dvema dnevoma aretiran, je sinoči na predobravnavnem naroku zanikal očitana kazniva dejanja. “Šarič meni, da je bil postopek zoper njega uveden kot oblika pritiska na postopke, ki tečejo – dva postopka sta v zaključni fazi,” je povedal njegov odvetnik Danilo Šarić.

Darka Šarića, ki po oceni ameriške agencije za boj proti drogam velja za največjega narkošefa na Balkanu, saj naj bi opral 4,4 milijarde evrov, ki jih je zaslužil s preprodajo kokaina, so v četrtek v lisicah odpeljali iz hišnega pripora. Njega in člane njegove kriminalne združbe bremenijo obtožbe več kaznivih dejanj, med drugim naj bi bili krivi številnih umorov in trgovine z drogo. Kdo je Darko Šarić, kako je postal balkanski kralj kokaina, ki je deloval tudi v Sloveniji, si lahko preberete TUKAJ. 

N1. Srbska policija pred hišo Darka Šarića na dan aretacije.

Šarića, njegovega odvetnika Dejana Lazarevića, Uroša Mišića, ki si je spremenil priimek v Radovanović, ter dva člana Šarićevega varovanja, Danila Odovića in Duška Mirkovića, so aretirali zaradi suma, da so kot organizirana hudodelska združba zagrešili več hudih kaznivih dejanj. Obtoženi so umora, nedovoljene proizvodnje ter razpečevanja drog in orožja, povzročitve splošne nevarnosti, tudi zlorabe položaja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!