Srečnež v ZDA izbral dobitno kombinacijo rekordnega Powerball jackpota

Svet 08. Nov 202220:11 0 komentarjev
Powerball jackpot
PROFIMEDIA

V igri na srečo Powerball jackpot, ki jo igrajo v ZDA, je bil izžreban zgodovinski glavni dobitek. Kombinacija, ki je bila vplačana v Kaliforniji, je bila težka 2,04 milijarde dolarjev (2,02 milijarde evrov, op. a.), kar predstavlja doslej najvišji dobitek na svetu.

Zmagovalni listek loterije Powerball je bil prodan v kraju Altadena v zvezni državi Kalifornija. Zmagovalne številke, težke kar 2,02 milijarde evrov, so bile 10, 33, 41, 47, 56 in 10. Žrebanje so sicer premaknili za deset ur, saj so potrebovali dodaten čas za izpolnitev varnostnih protokolov.

Neznanec, ki je vplačal dobitno kombinacijo, se lahko zdaj odloči med enkratnim izplačilom dobitka in postopnim izplačevanjem v naslednjih 30 letih. Če se bo odločil za prvo možnost, bo srečnež po vseh odbitkih na račun prejel 1,4 milijarde dolarjev (1,3 milijarde evrov, op. a.), ocenjuje Powerball. V nasprotnem bo v 30 letih prejel znesek v celoti.

Pred današnjim dnem je od avgusta 40 zaporednih žrebanj minilo brez dobitnika, kar je zmagovalni znesek potisnilo v višave. Možnost za osvojitev glavne nagrade ob nakupu ene srečke v vrednosti dveh dolarjev je ob loterijskem navalu znašala ena proti 292,2 milijona. Za primerjavo – možnost, da posameznika zadane strela, je po podatkih ameriških zdravstvenih služb ena proti milijon.

V pričakovanju loterijskega žrebanja pa te dni niso bili samo v ZDA, temveč tudi v Evropi. Prav danes je bil namreč izžreban Eurojackpot v vrednosti 120 milijonov evrov. Zmagovalna kombinacija je bila vplačana v Nemčiji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!