Stormy Daniels: Trump si zaradi zločinov proti meni ne zasluži zapora

Svet 07. Apr 202313:33 0 komentarjev
Stormy Daniels in Donald Trump
PROFIMEDIA

Stormy Daniels je v pogovorni oddaji Piersa Morgana dejala, da si Donald Trump zaradi plačila v zameno za molk o njuni domnevni aferi ne zasluži zaporne kazni.

“Mislim, da njegovi zločini proti meni niso vredni tega, da ga zaprejo,” je porno zvezdnica Stormy Daniels o Donaldu Trumpu dejala v intervjuju s Piersom Morganom.

Dodala je, da bi ga morali zapreti v primeru, da ga spoznajo za krivega drugih kaznivih dejanj, ki jih je prav tako obtožen, da “ne bi drugi mislili, da se lahko s tem izvlečejo”. Obtožnica v New Yorku je namreč le ena od trenutnih pravosodnih preglavic, ki bremenijo Trumpa. V Atlanti se tožilka Fani Willis še odloča, ali bo sprožila kazenski pregon bivšega predsednika in sodelavcev zaradi poskusov spreminjanja izida predsedniških volitev 2020. Posebni tožilec Jack Smith pa na zvezni ravni vodi dve preiskavi, ki se lahko končata s kazensko ovadbo, in sicer eno v zvezi z odtujitvijo zaupnih dokumentov iz Bele hiše, drugo pa glede spodbujanja k napadu na kongres.

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump se je ta teden na sodišču na Manhattnu sicer že izrekel za nedolžnega v 34 točkah obtožnice, ki mu očita ponarejanje poslovnih dokumentov.

Obtožnica, ki so jo objavili ameriški medij, med drugim navaja, da je Trump v sklopu “nezakonite sheme” ponarejal dokumente, da bi “pripomogel k svoji [predsedniški, op. a.] kampanji”. Navedeno je tudi, da je bil Trump vpleten v zaroto z namenom spodkopavanja poštenosti volitev leta 2016. Tožilci so sodišču prav tako predstavili Trumpove grožnje tožilcu in drugim na družbenih medijih in njegovo splošno nesramnost.

Ko je Piers Morgan Stormy Daniels vprašal, ali bo na prihajajočem sojenju pričala, je odgovorila, da “absolutno bo”. Dodala je, da je to sicer zastrašujoče, vendar se pričanja vseeno veseli, saj nima česa skrivati. “Sem edina, ki je govorila resnico,” je zatrdila. Njeni občutki, ko je videla nekdanjega ameriškega predsednika vstopiti v sodno dvorano, so bili mešani, je dejala, vendar je prevladala žalost. “Kralj je bil strmoglavljen. Ni več nedotakljiv,” je še povedala v intervjuju.

Trump sicer še vedno zanika, da bi imel spolne odnose z Danielsovo, in trdi, da je bilo plačilo namenjeno zaščiti njegove družine pred lažnimi obtožbami, ne vplivanju na volitve.

Spomnimo, Trumpov odvetnik je Stormy Daniels pred ameriškimi predsedniškimi volitvami leta 2016 plačal 130.000 dolarjev v zameno za molk o njeni domnevni aferi z nepremičninskim mogotcem. Tožilci trdijo, da je način, na katerega je Trump odvetniku pozneje povrnil nastale stroške, pravzaprav davčna goljufija, saj so bili stroški prikazani kot pravni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!