Strela udarila v bližino Bele hiše, dve osebi umrli

Svet 05. Avg 202209:53 > 16:23 1 komentar
Bela hiša
N1

Po četrtkovem udaru strele v Washingtonu v bližini Bele hiše sta dve osebi umrli, dve pa sta v kritičnem stanju, so po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočili predstavniki reševalnih služb iz ameriške prestolnice. Vse poškodovane so prepeljali v bližnje bolnišnice.

Strela je udarila v park Lafayette v neposredni bližini Bele hiše, pri čemer so štirje ljudje, dva moška in dve ženski, utrpeli hude poškodbe. V bolnišnici sta 75-letna ženska in 76-letni moški umrla, preostala ranjenca pa sta še vedno v kritičnem stanju.

Zaradi lokacije incidenta so žrtvam med prvimi pomagali pripadniki tajne službe ZDA, poroča britanski BBC. Identitete poškodovanih še niso potrdili.

Na fotografijah s prizorišča, ki so jih washingtonski gasilci in reševalci objavili na družbenih omrežjih, je videti več reševalnih vozil in vsaj eno gasilsko vozilo z utripajočimi lučmi. Del parka so začasno zaprli za obiskovalce.

Ameriško prestolnico je sicer v četrtek zvečer zajelo močno neurje, zaradi katerega je ameriška nacionalna meteorološka služba izdala tudi vremensko opozorilo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje