Streljanje v mehiškem vodnem parku: ubitih 7 ljudi, med njimi otrok

Svet 16. Apr 202310:14 0 komentarjev
Streljanje v mehiškem vodnem parku
PROFIMEDIA

V mehiški zvezni državi Guanajuato, ki jo sicer pesti nasilje mamilarskih kartelov, je skupina oboroženih moških v tamkajšnjem vodnem parku ubila 7 ljudi, med njimi tri ženske in 3 moške ter 7-letnega otroka. Še ena oseba je huje ranjena. Policija motiv za napad še preiskuje.

V mehiški zvezni državi Guanajuato, kjer že več let divja nasilje mamilarskih kartelov, je skupina oboroženih moških v mestu Cortazar vdrla v tamkajšnji vodni park.

Skupina napadalcev je ubila sedem ljudi, med njimi sedemletnega otroka, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočile lokalne oblasti.

Po podatkih oblasti so poleg sedemletnega otroka žrtve še tri ženske in trije moški, ena oseba je bila huje ranjena.

Po navedbah upravljavca objekta La Palma se je napad zgodil v soboto popoldne, ko so napadalci vdrli v kompleks in začeli streljati. Policija za zdaj ni razkrila morebitnega motiva za napad, iskanje napadalcev pa se nadaljuje.

Mehiška zvezna država Guanajuato je zaradi spora med kriminalno skupino Santa Rosa de Lima in kartelom Jalisco New Generation, ki se ukvarja s krajo goriva in trgovino z drogami, postala ena najbolj nasilnih v Mehiki, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Od leta 2006, ko je vlada poslala vojsko v boj proti narkokartelom, so v Mehiki zabeležili več kot 350.000 umorov, za večino od njih pa so krive kriminalne združbe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!