Streljanje v Sacramentu: Najmanj šest mrtvih in več ranjenih

Svet 03. Apr 202216:03 > 17:38 1 komentar

V prestolnici ameriške zvezne države Kalifornija, Sacramentu, je davi po lokalnem času izbruhnilo streljanje, v katerem je bilo po prvih podatkih policije ubitih najmanj šest ljudi, devet pa je bilo ranjenih.

Pred tem je policija okoli 4. ure zjutraj po lokalnem oziroma 13. ure po srednjeevropskem času na Twitterju ljudi pozvala, naj se izogibajo območju streljanja, saj da prizorišče “ostaja aktivno”, velika policijska prisotnost tam pa se nadaljuje. Policija je nato nekaj ulic zaprla.

Eden od video posnetkov, objavljenih na spletu, prikazuje ljudi, kako se najprej prerivajo na ulici, nato pa se, ko se zasliši streljanje, poženejo v beg. Incident se je zgodil v samem središču Sacramenta, kjer so številni bari in restavracije ter živahno nočno življenje.

Gre za zadnjega v vrsti smrtonosnih strelskih pohodov v ZDA, kjer orožje terja približno 40.000 življenj letno, vključno s samomori, poroča AFP. Pozivi k spremembi zelo liberalne zakonodaje glede posedovanja in nošnje orožja v ZDA se krepijo, a konkretnih sprememb niso prinesli. Pred vsega dobrim mesecem dni je Sacramento pretresel dogodek, ko je nek moški ubil tri svoje otroke, sebe in še eno osebo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje