V strelskem napadu na komercialno albansko televizijo ubit varnostnik

Črna kronika 27. Mar 202313:32 1 komentar
Albanija, policija, Tirana
PROFIMEDIA

Neznani napadalci so sinoči v Tirani ubili varnostnika albanske televizije Top Channel. Okoliščine dogodka so za zdaj nejasne, je pa policija kmalu po napadu našla ostanke vozila, iz katerega naj bi strelci napad izvedli.

Albansko komercialno televizijo Top Channel je davi, kmalu po polnoči, napadlo več oboroženih oseb, pri čemer je umrl šestdesetletni varnostnik stavbe, poročajo regionalni mediji.

“Streljanje s kalašnikovko je bilo usmerjeno v stavbo televizije Top Channel, pri čemer je bil ubit varnostnik,” je sporočila albanska policija. Dodala je, da preiskava dogodka poteka in da so vzpostavili več kontrolnih točk, da bi storilce čim prej prijeli, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po poročanju srbskega N1 se je napad zgodil pred hišo Big Brother.

Storilci naj bi se sedežu televizije približali s terenskim vozilom in streljali pri vhodu v stavbo. Policisti so kmalu po napadu našli zgorele razbitine vozila, v katerem naj bi bilo domnevno tudi orožje, ki so ga uporabili v napadu.

Varnostnik je bil med napadom v vratarnici pred stavbo, poškodbam pa je podlegel v bolnišnici, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Albanski predsednik Bajram Begaj je napad označil za resen dogodek in pristojne institucije pozval k njegovi pojasnitvi. Ob tem je izrazil tudi sožalje družini ubitega varnostnika, poroča balkanska raziskovalna novinarska mreža Balkan Insight.

Incident je obsodil tudi albanski premier Edi Rama in dejal, da ta zahteva jasen odgovor organov pregona. Obenem je pozval k solidarnosti vseh v tem zelo zaskrbljujočem trenutku.

Sama televizijska mreža izjave o dogodku še ni podala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje