Teksas: 250 policistov lovilo in ujelo osumljenca za umor petih sosedov

Svet 03. Maj 202308:57 1 komentar
Teksas, FBI, iskanje morilca
REUTERS

Teksaška policija je v torek prijela moškega, ki je osumljen, da je v petek zvečer v Clevelandu v Teksasu ubil pet sosedov po pritožbi, naj neha streljati s svojo polavtomatsko puško, ker budi otroka.

38-letnega Francisca Oropesa, ki je bil v ZDA, čeprav so ga doslej zaradi nezakonitega vstopa že štirikrat izgnali, so prijeli v mestu Cut and Shoot okoli 17 kilometrov zahodno od Clevelanda.

Oropesa je lovilo 250 policistov, oblasti pa so za informacije o njem razpisale 80.000 dolarjev nagrade. Televizija CNN poroča, da so ga izsledili po spremljanju njegove soproge, ki je v bližini Cut and Shoot obiskala sorodnika. Napadalca so nato našli v hiši oziroma omari.

Oropes je v petek na svojem dvorišču streljal s puško, sosedje pa so ga prišli prosit, naj neha, ker budi dojenčka. Oropes je prošnjo zavrnil in začel groziti, sosedje pa so šli domov in poklicali policijo. Oropes je stopil do sosedov in začel streljati.

Ubil je pet državljanov Hondurasa – 25-letno Sonio Argentino Guzman, njenega 9-letnega sina Daniela Enriqueja Lasa-Guzmana, 21-letno Diano Velazquez Alvarado, 31-letno Juliso Molino Rivero in 18-letnega Joseja Jonathana Casaresa. Pokopali jih bodo v Hondurasu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje