TikTok zanikal, da je želel slediti ameriškim državljanom

Svet 21. Okt 202209:47 0 komentarjev
TikTok
PROFIMEDIA

Družbeno omrežje TikTok je zanikalo poročanje ameriškega Forbesa, da naj bi na Kitajskem, v matičnem podjetju ByteDance, nameravali uporabiti aplikacijo, da bi sledila lokacijam ameriških državljanov. 

Ameriški poslovni medij Forbes je v četrtek objavil prispevek, v katerem je zapisal – sklicujoč se na dokumente – da je podjetje ByteDance, ki ima v lasti družbeno omrežje TikTok, začelo projekt sledenja ameriškim državljanom, zato da bi preiskalo neprimerno ravnanje sedanjih in nekdanjih zaposlenih, poroča britanski BBC.

Forbes je poročal, da so v projektu, pod vodstvom podjetja s sedežem v Pekingu, vsaj dvakrat zbirali podatke o lokacijah ameriških državljanov. Da pa ni znano, ali so bili podatki tudi kdaj tudi zbrani. Forbes je še navajal, da je obstajal načrt za pridobitev podatkov o lokacijah iz naprav ameriških uporabnikov.

Družbeno omrežje TikTok je v nizu tvitov pojasnilo, da v Forbesovem poročilu manjka ”strogosti in novinarske integritete”. Kot je še dodalo, naj bi se v Forbesu odločili, da v svoje poročanje ne bodo vključili delov njihovih izjav, s katerimi so ovrgli izvedljivost njihove glavne obtožbe. “TikTok ne zbira natančnih podatkov o lokaciji GPS ameriških uporabnikov, kar pomeni, da TikTok ni mogel spremljati uporabnikov v ZDA tako, kot je namigoval članek,” so poudarili.

Britanski medij BBC je za odziv zaprosil tudi ameriški Forbes. Tiskovni predstavnik medija je sporočil, da so prepričani o svojih virih in da stojijo za svojim poročanjem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!